Evenimentul Zilei > Actualitate > Doi sirieni au fost prinşi la graniţă. „Vom arunca România ÎN AER”
Doi sirieni au fost prinşi la graniţă. „Vom arunca România ÎN AER”

Doi sirieni au fost prinşi la graniţă. „Vom arunca România ÎN AER”

Doi cetăţeni sirieni au fost prinşi de Garda de Coastă la Negru Vodă, în timp ce încercau să treacă ilegal granița României. Sirienii, care sunt fraţi, au ameninţat că vor arunca România în aer.

Cetăţenii sirienii au recunoscut că au fost ajutaţi să intre în ţară alți doi frați, Ahmad Kouja Jamal și Ahmad Kouha Ahmad, oameni de afaceri din București cu drept de ședere în România. Unul dintre ei îi preluase din Bulgaria și i-a transportat, se pare, la bordul unui Volkswagen Passat, până la granița cu România, unde au fost dați în grija celuilalt frate, care îi aștepta, relatează reportnerntv.ro.

În timpul interogatoriului, cei doi sirieni au mimat o criză de epilepsie şi au fost transportaţi la spital, unde s-a descoperit că s-au prefăcut.

La reluarea interogiatoriului, unui dintre fraţi a ameninţat că va arunca Românuia în aer, pentru a se răzbuna. Amenințarea se regăsește și în actul oficial de inculpare. Surse neoficiale susțin însă că fraza nu ar reprezenta de fapt o amenințare teroristă, ci ar fi fost formulată de unul dintre cei patru în momentul în care băiețelul său, în vârstă de 6 ani, ar fi început să plângă, iar polițiștii ar fi refuzat să-l lase să aibă grijă de el.

Sirienii au fost returnaţi autorităţilor bulgare, în timp ce fraţii care i-au ajutat vor fi cercetaţi în stare de arest preventiv.