Evenimentul Zilei > International > Doi miliardari chinezi, aspru criticaţi pentru o donaţie generoasă făcută Universităţii Harvard
Doi miliardari chinezi, aspru criticaţi pentru o donaţie generoasă făcută Universităţii Harvard

Doi miliardari chinezi, aspru criticaţi pentru o donaţie generoasă făcută Universităţii Harvard

Doi miliardari din China au fost criticaţi intens, după ce au decis să doneze suma de 15 milioane de dolari Universităţii Harvard din SUA. Cei care au criticat gestul celor doi chinezi sunt de părere că suma de bani ar fi fost mai utilă ţării lor, decât instituţiei de învăţământ., informează Agerpres.

Pan Shiyi şi soţia sa, Zhang Xin sunt un cuplu extrem de bogat, aflat în fruntea imperiului imobiliar SOHO China. Cei doi s-au angajat să investească suma de 100 de milioane de dolari, pentru a le permite tinerilor chinezi fără posibilităţi materiale să studieze la universităţi de prestigiu din străinătate. Sumele donate de aceştia vor intra în programul Burse SOHO China.

Prima mişcare a celor doi a fost donarea a 15 milioane de dolari Universităţii Harvard, însă internauţii nu au fost impresionaţi nici de gestul lor, nici de explicaţiile oferite de cuplu şi şi-au manifestat nemulţumirile pe site-ul de socializare Weibo. "Să iei bani de la chinezi şi să-i dai unor indivizi care pot merge să studieze în America – halal definiţie a săracilor", a fost unul din mesajele dure la adresa cuplului.

Zhang Xin a intervenit şi a declarat că fără sumele donate de ea şi soţul ei, cea mai bună educaţie va fi rezervată doar unei elite.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: