Evenimentul Zilei > EVZ Special > Doi internaționali români au scăpat miraculos de cel mai mare accident aviatic
Doi internaționali români au scăpat miraculos de cel mai mare accident aviatic

Doi internaționali români au scăpat miraculos de cel mai mare accident aviatic

Dorinel Munteanu și Tibor Selymes au fentat „milimetric” accidentul de la Balotești, care a cutremurat România în 1995.

Pe 31 martie 1995, România era zguduită de o știre care anunța cea mai mare catastrofă aeriană petrecută pe teritoriul țării noaste. Zborul 371 al companiei Tarom s-a prăbușit la Balotești, la scurt timp de la decolare. Avionul ar fi trebuit să ajungă la Bruxelles, dar o defecțiune tehnică a frânt zborul. A plecat de la Otopeni la ora 08.06 și după 2 minute, la 20 de kilometri distanță s-a prăbușit.

Toate cele 60 de persoane aflate la bord – 49 de pasageri și 11 membri ai echipajului – au decedat. Cauza care a dus la colapsul aeronavei, aflată la 600 de metri deasupra solului, a fost legată de o defecțiune a motoarelor. Tragedia a îndoliat România și printre cei rămași fără cuvinte s-au numărat și doi jucători ai echipei naționale de fotbal.

29 martie 1995, două zile mai devreme. România joacă în Ghencea un meci foarte important, contra Poloniei, în preliminariile Campionatului European din 1996. „Tricolorii” câștigă greu, scor 2-1, printre titulari numărându-se Dorinel Munteanu și Tibor Selymes.

Prieteni foarte buni, foști coechipieri la Dinamo, mijlocașul și fundașul stânga îmbrăcau tricourile echipei belgiene Cercle Brugge. La fel ca și ceilalți colegi care jucau în afara țării, „Munti” și Tibi se grăbeau să revină la echipele de club pentru a evolua în campionat, în weekend.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE