"Încălcările sunt foarte grave, iar amploarea corupției este imensă. Au provocat daune grave ", se arată într-un comunicat de presă publicat de agenția de știri de stat Xinhua.

O sursă apropiată armatei chineze a declarat faptul că mai mult de 300 de militari au fost audiați în cazul  deschis împotriva lui Fang Fenghui, fost Șef al Marelui Stat Major al Armatei Populare Chineze, care este anchetat într-un caz de corupție, și este bănuit că a devalizat peste 1,4 milioane USD.

În declarația Comisiei Militare Centrale a Partidului Comunist Chinez se afirmă că Fang nu a fost loial Partidului Comunist și că a cauzat pagube serioase partidului și armatei.

În comunicat se arată faptul că Fang, în vârstă de 66 de ani, a încălcat grav disciplina politică și regulile guvernului central care interzic extravaganța și luarea de mită.

Într-o altă declarație, Comisia Militară Centrală a Partidului Comunist Chinez  a declarat, de asemenea, că Zhang Yang, fost șef al Departamentului Politic al armatei chineze, a fost exclus de asemenea din Partidul Comunist Chinez.

Zhang, în vârstă de 66 de ani, a fost găsit spânzurat în casa sa din Beijing în luna noiembrie a anului 2017, atunci când a început o anchetă împotriva sa.

Fang a fost cândva cel mai tânăr comandant al unei regiuni militare a Armatei de Eliberare a Poporului din China și a fost descris ca "oportunist" de către alți ofițeri.

Fang a fost promovat la gradul de general maior în anul 1998, atunci când a fost numit comandant al Corpului Militar al provinciei Lanzhou. În anul 2003 a devenit șef de stat major al Regiunii Militare Guangzhou, devenind general locotenent  doi ani mai târziu.

În 2007 a fost numit comandant al Regiunii militare Beijing, fiind responsabil pentru apărarea capitalei chineze. La vremea respectivă, acesta era cel mai tânăr comandant de regiune din armata chineză.