Motivul pentru care cei doi angajați s-au încăierat este unul de grădiniță: refuzul unuia dintre ei de a trage la xerox un ordin de serviciu. Protagoniștii scandalului matinal au fost Valentin Mocanu şi Gabriel Ghergheşanu, care lucrează la etajul 1 al Palatului Roznovanu, într-o încăpere din imediata apropiere a birourilor viceprimarilor, scrie Ziarul de Iași. În jurul orei 8.30, Ghergheşanu i-ar fi reproşat lui Mocanu că nu i-a tras şi lui la xerox ordinul de serviciu. Schimbul de replici dintre cei doi s-a acutizat, iar, la un moment dat, conform sursei citate, Ghergheşanu, care este mai mic de statură, ar fi luat în mână un capsator mare, cu care ar fi intenţionat să-l lovească.

 „La acel moment, Mocanu, care are o statură mult mai masivă, s-a întors şi i-a dat cumva cu dosul palmei, nu cu pumnul, şi l-a atins ori cu verigheta, ori cu degetul arătător, şi i-a spart arcada“, a povestit un apropiat al celor doi, pentru Ziarul de Iași.

Pentru că sângera, a fost solicitată intervenţia unui echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă, care l-a transportat pe Ghergheşanu la Spitalul de Neurochirurgie. Acesta a plecat din spital câteva ore mai târziu, iar, în seara zilei, potrivit reprezentanţilor IJP, a depus o plângere penală pentru lovire.

„Între ei nu exista anterior o situaţie de conflict, a fost o nebunie de moment. Mocanu e un tip calm, mai flegmatic, iar Ghergheşanu e un tip mai agitat, temperamental, coleric. Ghergheşanu l-a zgândărit un pic, atunci când avea capsatorul în mână, şi, la un moment dat, celălalt s-a scăpat“, au mai spus sursele.

Niciunul dintre cei doi implicaţi în scandal nu a putut fi contactat în cursul zilei de ieri pentru a-şi exprima punctul de vedere. În schimb, purtătorul de cuvânt al Primăriei, Sebastian Buraga, a declarat că, după ce va fi analizat în detaliu incidentul, vor fi luate măsuri în conformitate cu prevederile legale.