Evenimentul Zilei > Actualitate > Bătaie într-o mare primărie. Doi funcționari s-au încăierat din cauza unei copii xerox
Bătaie într-o mare primărie. Doi funcționari s-au încăierat din cauza unei copii xerox

Bătaie într-o mare primărie. Doi funcționari s-au încăierat din cauza unei copii xerox

Liniștea Primăriei Iași a fost tulburată, ieri dimineață, de un conflict izbucnit între doi funcționari, care lucrează de ani buni la Biroul de Reglementare Transporturi Urbane, având scaunele unul lângă celălalt.

Motivul pentru care cei doi angajați s-au încăierat este unul de grădiniță: refuzul unuia dintre ei de a trage la xerox un ordin de serviciu. Protagoniștii scandalului matinal au fost Valentin Mocanu şi Gabriel Ghergheşanu, care lucrează la etajul 1 al Palatului Roznovanu, într-o încăpere din imediata apropiere a birourilor viceprimarilor, scrie Ziarul de Iași. În jurul orei 8.30, Ghergheşanu i-ar fi reproşat lui Mocanu că nu i-a tras şi lui la xerox ordinul de serviciu. Schimbul de replici dintre cei doi s-a acutizat, iar, la un moment dat, conform sursei citate, Ghergheşanu, care este mai mic de statură, ar fi luat în mână un capsator mare, cu care ar fi intenţionat să-l lovească.

 „La acel moment, Mocanu, care are o statură mult mai masivă, s-a întors şi i-a dat cumva cu dosul palmei, nu cu pumnul, şi l-a atins ori cu verigheta, ori cu degetul arătător, şi i-a spart arcada“, a povestit un apropiat al celor doi, pentru Ziarul de Iași.

Pentru că sângera, a fost solicitată intervenţia unui echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă, care l-a transportat pe Ghergheşanu la Spitalul de Neurochirurgie. Acesta a plecat din spital câteva ore mai târziu, iar, în seara zilei, potrivit reprezentanţilor IJP, a depus o plângere penală pentru lovire.

„Între ei nu exista anterior o situaţie de conflict, a fost o nebunie de moment. Mocanu e un tip calm, mai flegmatic, iar Ghergheşanu e un tip mai agitat, temperamental, coleric. Ghergheşanu l-a zgândărit un pic, atunci când avea capsatorul în mână, şi, la un moment dat, celălalt s-a scăpat“, au mai spus sursele.

Niciunul dintre cei doi implicaţi în scandal nu a putut fi contactat în cursul zilei de ieri pentru a-şi exprima punctul de vedere. În schimb, purtătorul de cuvânt al Primăriei, Sebastian Buraga, a declarat că, după ce va fi analizat în detaliu incidentul, vor fi luate măsuri în conformitate cu prevederile legale.