Evenimentul Zilei > Politica > Doi foști jurnaliști se bat pentru Primăria Capitalei
Doi foști jurnaliști se bat pentru Primăria Capitalei

Doi foști jurnaliști se bat pentru Primăria Capitalei

Robert Turcescu s-a înscris în Partidul Mișcarea Populară condus de Traian Băsescu și își va depune cel mai probabil astăzi candidatura pentru Primăria Generală a Capitalei, din partea PMP.

 Fostul jurnalist se va bate pe scaunul de primar cu Gabriela Firea, candidata PSD care a dat televiziunea pe politică. „Am citit aproape toate programele contracandidaţilor mei (….) După 23 de ani de presă în care am prins aproape toate campaniile electorale, mi se pare absolut dureros să constat că toate aceste proiecte promit lucruri care sunt bla-bla-uri, iertaţi-mi expresia”, le-a transmis Turcescu contracandidaților săi.


FOTO: Gabriela Firea FOTO: EVZEl a fost realizator al emisiunii radio „România în direct” și al talk-show-ului „100%”. A urmat „Sub semnul întrebării”, difuzată pe postul B1 TV. Recent, a lansat o televiziune online „Unde TV”. Turcescu este un jurnalist cu o notoritate foarte mare în rândul electoratului bucureștean. Este cunoscut pentru discursul său coerent, civilizat.

Firea și-a început cariera la TVR, i-a făcut imagine lui Mugur Isărescu când acesta a fost premier, iar din 2001 s-a alăturat trustului lui Dan Voiculescu, unde a fost prezentatoare de știri și a condus două publicații, de unde rezultă că are experiență managerială.

Prin urmare, amândoi foști jur naliști, Firea și Turcescu vor duce un război la nivel de discurs.

Și alții au ambiţii de primari

Şi alţi jurnalişti din ţară vor să fie primari, unii dintre ei au şi reuşit. Este cazul primarului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, fostă jurnalistă, înainte de a se înscrie în PRM, primul partid din care a făcut parte. Acum ea candidează pentru al doilea mandat, în ciuda problemelor cu legea. La Primăria Cluj-Napoca, unul dintre contracandidaţii lui Emil Boc este Liviu Alexa, jurnalist care a şi înfiinţat la începutul lunii aprilie un partid numit Mişcarea Liberală. Şi la Sectorul 1, jurnalista Laura Chiriac a lăsat presa pentru o carieră politică, ea candidând la alegerile locale din partea ALDE. Pentru câteva săptămâni, ea a fost secretar de stat în guvernul Ponta. La Braşov, candidatul PER este jurnalista Mariana Sebeni-Comșa, corespondent pentru BBC, Radio România, TVR sau „Evenimentul zilei” din 1993 și până azi. În aceşti ani, ea a semnalat paragina în care a fost lăsată de autorități Prima Școală Românească, neregulile de la Tetkron, corupția de la nivelul Primăriei sau Consiliului Județean Brașov, defrișările abuzive din oraș și județ.