Evenimentul Zilei > International > Dodon vrea să decoreze militarii ruși din Transnistria pentru că le apreciază misiunea
Dodon vrea să decoreze militarii ruși din Transnistria pentru că le apreciază misiunea

Dodon vrea să decoreze militarii ruși din Transnistria pentru că le apreciază misiunea

Șeful statului moldav intenționează să participe la celebrarea celor 25 de ani de la închierea conflictului transnistrean la Tiraspol unde va decora militarii ruși din forțele de menținerea păcii pentru activitatea lor.

 

„În premieră, am de gând săptămâna viitoare să particip la evenimentele comune din Transnistria (cu ocazia celor 25 de ani de la încheierea conflictului). Așa ceva nu a fost – președintele Moldovei nu a participat vreodată la astfel de evenimente. Mai mult decât atât, eu am de gând ca săptămâna viitoare să decorez militarii Moldovei și pe cei ai Transnistriei, dacă vor dori și pacificatorii ruși. Este un indicator că noi apreciem această misiune foarte mult”, a declarat Dodon în cadrul emisiunii de la postul Rossia 24, citat de moldnova.eu.

Întrebat despre relațiile dintre cele două maluri ale Nistrului, Dodon  a ținut să sublinieze că „nu mai există acea agresiune care era acum 25 de ani”. „Oamenii interacționează. Am mulți cunoscuți în Transnistria. Avem multe în comun – echipa de fotbal participă în campionatul Moldovei și câștigă. Eu sunt președintele federației de șah pentru cei din stânga și dreapta Nistrului. Sunt convins că oamenii vor mai repede ca acea graniță de pe Nistru să nu mai fie”, a adăugat președintele Republicii Moldova.