Evenimentul Zilei > Actualitate > DOCTOR la un spital CELEBRU, cercetat PENAL pentru MITĂ
DOCTOR la un spital CELEBRU, cercetat PENAL pentru MITĂ

DOCTOR la un spital CELEBRU, cercetat PENAL pentru MITĂ

Un doctor, chirurg la un spital celebru din Capitală este cercetat penal pentru luare de mită. Procurorii Parchetului București au dispus cercetarea sub control judiciar a medicului, pentru 60 de zile.

În urma denunțului făcut de un pacient,  procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus, joi, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un medic chirurg în cadrul Spitalului Clinic Colțea, pentru luare de mită.

Din datele durnizate de Parchetul București și Direcția Generală Anticorupție (DGA) reiese că, luni, 19 martie 2018, doctorul a pretins o sumă de bani de la un pacient în legătură pentru o intervenție chirurgicală efectuată, iar pe 22 martie 2018 a primit suma de 500 de lei de la acesta.

„Prin ordonanța din data de 22.03.2018 s-a luat față de inculpatul B.M. măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile”, se arată în comunicatul comun al Parchetului București și DGA.

Cauzul a fost instrumentat după un denunț făcut la Call Center Anticorupție al Direcției Generale Anticorupție – 0800.806.806.

Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcția Generală Anticorupție.