Evenimentul Zilei > Politica > Dobrovolschi, despre votul în cazul lui Bejinariu: „Dovedeşte încă o dată dispreţul majorităţii faţă de Justiţie”
Dobrovolschi, despre votul în cazul lui Bejinariu: „Dovedeşte încă o dată dispreţul majorităţii faţă de Justiţie”

Dobrovolschi, despre votul în cazul lui Bejinariu: „Dovedeşte încă o dată dispreţul majorităţii faţă de Justiţie”

Purtătorul de cuvânt al șefului statului, Mădălina Dobrovolschi, a declarat astăzi că votul Parlamentului în cazul cererii de urmărire penală a deputatului PSD Eugen Bejinariu arată dispreţul majorităţii faţă de Justiţie.

„Votul de astăzi din Parlament în cazul cererii de urmărire penală a deputatului PSD Eugen Bejinariu dovedeşte încă o dată dispreţul majorităţii faţă de Justiţie. Este inadmisibil ca unii deputaţi şi senatori să se erijeze în judecători şi să hotărască prin vot blocarea actului de justiţie”, a spus Dobrovolschi.

Ea a amintit că preşedintele Klaus Iohannis a afirmat de nenumărate ori că instanţa este singura abilitată să se pronunţe în legătură cu vinovăţia sau nevinovăţia unei persoane.

„Faptul că majoritatea parlamentară nu înţelege să acţioneze conform normelor care stau la baza statului de drept duce la accentuarea scăderii încrederii cetăţenilor în Legislativ”, a conchis Dobrovolschi.

Cererea DNA cu privire la efectuarea urmăririi penale în cazul deputatului PSD Eugen Bejinariu, fost ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului, a fost respinsă, astăzi, de Camera Deputaţilor, cu 88 voturi în favoarea cererii, 183 „împotrivă” şi 2 abţineri.