Evenimentul Zilei > Politica > Doar un sfert din Litoral, deschis pentru turiști de 1 Mai
Doar un sfert din Litoral, deschis pentru turiști de 1 Mai

Doar un sfert din Litoral, deschis pentru turiști de 1 Mai

Hotelierii de la malul mării nu s-au înghesuit cu oferte pentru sfârșitul acestei săptămâni. Vama Veche și Costinești sunt stațiunile cele mai căutate.

Litoralul aşteaptă minivacanţa de 1 Mai cu o vreme capricioasă, staţiuni triste, cu multe hoteluri închise şi şantiere care vor produce disconfort turiştilor care vor alege să se distreze la mare.

Noul ministru delegat al IMM-urilor şi Turimsului, Florin Jianu, aflat într-o vizită informală pe Litoral, a apreciat că peste 30.000 de turişti au cumpărat bilete pentru staţiunile de pe malul mării, „la preţuri accesibile”. Tot el a spus că vor fi deschise doar o treime din locurile de cazare.

● La Vama Veche, tarifele la cazare variază între 30 şi 90 de lei pe zi, iar distracţiile se vor ţine lanţ.

● Salba de stațiuni care aparține de Mangalia nu pare a avea prea multe rezervări, deşi în Neptun – Olimp sunt o mulţime de hoteluri de două stele în care cazarea este de numai 40 de lei de persoană, cu mic dejun. La trei stele ajunge la 90 de lei pe zi, iar la patru stele, cazarea costă şi 130 de lei cu mic dejun. Sunt şi pachete speciale de 1 Mai, de 240 de lei pe trei zile, cu pensiune completă.

● Stațiunea Costinești va avea un grad mare de ocupare, cu oferte de 99 lei pentru patru nopţi de cazare.

Mamaia este un şantier, se lucrează la reabilitarea promenadei staţiunii şi la amplasarea celor trei pasarele pietonale, iar lucrările nu vor fi terminate prea curând. Aşa că singura zonă liberă rămâne cea a cluburilor de noapte din nordul staţiunii, unde sunt aşteptaţi toţi petrecăreţii cu dare de mână. Tarifele rămân de lux, de la 100 de lei pe zi până la pachete de 1.300 de lei la hotelurile de patru şi cinci stele.