„Tricolorii” au evoluat la turație maximă doar în prima repriză. În a doua parte a meciului de la Paris, trupa lui Anghel Iordănescu a fost dominată categoric de „ceasornicari”. Însă, laudele pentru naționala noastră au venit doa din partea jurnalistilor din Albion.

„Ştiam că echipa lui Anghel Iordănescu o să fie puternică în apărare. Statistica din campania lor de calificare este bine cunoscută: România a cedat de două ori în zece meciuri, o remarcabilă performanţă pentru oricine. Aici, mai mult ca împotriva Franţei, ei au fost încăpăţânaţi şi organizaţi.

Dar echipa asta are mai mult decât atitudinea de a sta cu spatele la zid. În cele două meciuri de până acum, ei au trimis oameni în atac cu hotărâre şi abilitate, evoluând ca nişte fotbalişti care îşi cunosc fiecare jocul celuilalt pe dinafară.

Nicolae Stanciu şi Florin Andone au fost lăsaţi în afara echipei, dar cei care i-au înlocuit, Alexandru Chipciu şi Claudiu Keşeru, s-au potrivit perfect. Vor fi o forţă cu care să te confrunţi în turul următor, dacă totul va fi conform planului împotriva Albaniei”, au notat cei de la „The Mirror”.

Din punct de vedere statistic, Elveția a fost cea care a dominat partida de pe „Stade des Princes”. Naționala din „Țara Cantoanelor” a avut 19 şuturi la poartă, faţă de 14 ale României, raportul mingilor trimise pe spaţiul porţii fiind de 6-4, iar la şuturi blocate 6-4. În ceea ce privește posesia balonului, elvețienii au avut 61%, în timp ce „tricolorii” au avut un procentaj de 39% (la pauză raportul a fost 63%-37%).

Te-ar putea interesa și: