Evenimentul Zilei > Justitie > DNA vrea 7 ani pentru Gruia Stoica
DNA vrea 7 ani pentru Gruia Stoica

DNA vrea 7 ani pentru Gruia Stoica

Procesul GFR se apropie de final. Peste cinci săptămâni va mai fi audiat un martor și ascultată o înregistrare după care judecătorii vor rămâne în pronunțare

Milionarul Gruia Stoica s-a prezentat ieri, la instanțasupremă, pentru a fi judecat în dosarul privatizării frauduloase a companiei „CFR Marfă”. Dacă un ultim martor s-ar fi prezentat în fața celor trei judecători, probabil, instanța rămânea în pronunțare. A fost audiat, în schimb, un alt martor propus de Gruia Stoica. Prezent în sală, milionarul acuzat că a acceptat o plată de 3 milioane de euro pentru a afla oferta concurenței în vederea câștigării unei licitații pentru transportul cărbunelui – organizată de Complexul Energetic Oltenia, i-a șoptit avocatului ce să spună în fața instanței. Judecătorii Ana Maria Dascălu, Ștefan Pistol și Cristina Geanina Arghir au ascultat laudele aduse de un angajat al firmei lui Stoica la adresa firmei GFR, societatea lui Gruia Stoica. Astfel, martorul adus de milionar a arătat că licitația pentru transportul cărbunelui era „aranjată” astfel încât să fie câștigată de CFR Marfă, nicidecum de GFR -ul lui Stoica. În replică, DNA a cerut pedeapsa maximă pentru Stoica.

La termenul viitor, din 10 noiembrie, va fi audiat ultimul martor din dosar și va fi ascultată o interceptare telefonică despre care unul dintre inculpați a susținut că este neclară. În februarie 2014, Gruia Stoica și avocatul Doru Boștină au fost trimiși în judecată, omul de afaceri fiind acuzat că i-ar fi dat lui Boștină 3 milioane de euro pentru a afla prețul cerut de CFR Marfă la o licitație pentru transportarea cărbunelui organizată de Complexul Energetic Oltenia, la care participa și GFR. Stoica a primit o pedeapsă de 4 ani închisoare iar Doru Boștină a fost condamnat la 3 ani închisoare cu executare.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: