Evenimentul Zilei > Justitie > DNA cere redeschiderea unui dosar vechi de 8 ani! Miza, un procuror care urmează să primească un post de conducere în Sistemul
DNA cere redeschiderea unui dosar vechi de 8 ani! Miza, un procuror care urmează să primească un post de conducere în Sistemul

DNA cere redeschiderea unui dosar vechi de 8 ani! Miza, un procuror care urmează să primească un post de conducere în Sistemul

DNA cere redeschiderea unui dosar vechi de opt ani, în care sunt vizați fostul procuror șef al Parchetului Buftea, Nelu Carpen. Înalta Curte de Casație și Justiție va trebui să ia o decizie în acest sens pe 20 octombrie.

Pe lângă Nelu Carpen, în dosar a mai fost anchetat și procurorul Florentin Ioan Ene – în prezent la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, chiar fost procuror DNA pentru o scurtă perioadă de timp, dar și avocatul Adrian Zamfirachi, potrivit Sursazilei.ro.

În dosar au fost anchetate presupuse fapte care au avut loc în 2009 și pentru care Nelu Carpen, Adrian Zamfirachi și Mihail Vișan au executat deja o parte din pedeapsă. Cei doi au fost trimiși în judecată în 2010, iar Nelu Carpen a fost condamnat în 2014 la șase ani de închisoare.

Aceeași sursă dezvăluie că scopul redeschiderii acestui dosar este anchetarea procurorului Viorel Cerbu, cel care a instrumentat cauza în care Carpen, Zamfirachi și Vișan au fost condamnați.

”Informațiile sunt că se încearcă deschiderea unui dosar pe numele lui Viorel Cerbu. Întâmplător, aceste informații vin în aceeași perioadă cu altele care spun că Cerbu este în cărți pentru o funcție de conducere în sistemul judiciar. Unul din posturile vehiculate este cel de șef al viitoarei direcții/secții speciale de anchetare a magistraților”, au explicat sursele citate de Sursazilei.ro.