Evenimentul Zilei > Justitie > DNA reacționează pentru prima dată la o fotografie pe care EVZ a publicat-o de mai multe ori: ”Ca dovadă a faptului că videoconferințele Coldea/Kövesi s-a desfășurat săptămânal”
DNA reacționează pentru prima dată la o fotografie pe care EVZ a publicat-o de mai multe ori: ”Ca dovadă a faptului că videoconferințele Coldea/Kövesi s-a desfășurat săptămânal”

DNA reacționează pentru prima dată la o fotografie pe care EVZ a publicat-o de mai multe ori: ”Ca dovadă a faptului că videoconferințele Coldea/Kövesi s-a desfășurat săptămânal”

Într-un articol publicat pe evz.ro, jurnalistul Dan Andronic a dat amănunte despre protocolul secret de colaborare dintre SRI și DNA. Citând surse din zona Justiției, el a dezvăluit că, din 2014, a existat ”un sistem de videoconferințe” prin care șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, participa, săptămânal, la discuții cu fostul prim-adjunct al directorului SRI, generalul Florian Coldea, trecut recent în rezervă după scandalul vacanțelor de lux petrecute cu fostul deputat Sebastin Ghiță, anchetat în mai multe dosare penale și dat în urmărire națională și internațională.

Articolul a fost ilustrat cu o fotografie în care apar Florian Coldea și Laura Codruța Kovesi. După opt ore, DNA a trimis un comunicat de presă în care dezminte informațiile și în care mai precizează:Ca dovadă a faptului că videoconferințele Coldea/Kövesi s-a desfășurat (corect este s-au desfășurat –n.r.) săptămânal, un cotidian a prezentat o fotografie de la un eveniment, cu scop vădit manipulator”.

Este pentru prima oară când DNA face referire la această fotografie, considerând-o manipulatoare, în condițiile în care imaginea respectivă a mai fost folosită pentru a ilustra diverse articole legate de SRI și DNA și în care apăreau numele celor doi. Fotografia a fost făcută la un eveniment oficial, se află în arhiva EVZ, iar din articol reiese clar că imaginea nu a fost surprinsă în timpul unei videoconferințe SRI-DNA.

Mai mult, de-a lungul timpului, fotografia respectivă a fost folosită și de alte site-uri.

EXCLUSIV EVZ. Florian Coldea și Laura Codruța Kovesi vor fi audiați la Parchetul General. Fostul prim-adjunct al SRI și șefa DNA vor da explicații ca urmare a dezvăluirilor lui Sebastian Ghiță (Surse)

Acuzații INCREDIBILE | Ce s-a spus despre Kovesi și Coldea, în direct, la televizor