Evenimentul Zilei > Actualitate > DNA: Primarul din Ploiești a luat șpagă 300.000 de euro
DNA: Primarul din Ploiești a luat șpagă 300.000 de euro

DNA: Primarul din Ploiești a luat șpagă 300.000 de euro

După ce a plătit, fără drept, mai multe milioane de lei din bugetul local către echipa de fotbal, primarul Iulian Bădescu și-a cerut partea de 10%. În plus, s-a deplasat cu echipa în străinătate, în cantonament, pe banii ploieștenilor.

Primarul municipiului Ploiesti, Iulian Badescu (PSD), a fost reținut aseară de procurorii DNA Ploiești pentru luare de mită și abuz în serviciu. Dupa emiterea mandatului, edilului i s-a facut rau și a fost dus la Spitalul Județean de Urgența din oras.

La închiderea ediției, primarul se află la Unitatea de Primiri Urgențe pentru evaluarea stării de sănătate, iar în urma investigațiilor urma să se decidă dacă va fi internat sau dus în celulă. Badescu va fi adus astazi în fața unui judecator cu propunere de arestare pentru 30 de zile. Edilul este acuzat ca a acordat nelegal un contract în valoare de 8 milioane lei catre Asocia ția Comunitara „Lupii Galbeni 2012” Ploiești, banii fiind destinați susținerii echipei FC Petrolul Ploiești.

În schimbul acestui contract, primarul ar fi cerut pentru el ca mita suma de 300.000 de euro, reprezentând un comision de 10% din valoarea totala a sumelor ce urmau a fi acordate de primarie jucatorilor de la Petrolul Ploiesti. Badescu ar fi primit și alte foloase necuvenite: transportul și cazarea, în perioadele ianuarie – februarie 2013, respectiv ianuarie – februarie 2014, la două hoteluri din Turcia. În acea perioada, Badescu a însoit echipa în cantonament. La iesirea din DNA, el a spus ca a fost reținut în urma unui denunț facut de unul dintre finanțatorii Petrolului Ploiesti, Daniel Capra, care a fost arestat preventiv pentru evaziune fiscala.

Complicii edilului

Alte doua funcionare din Primaria Ploiești sunt cercetate în acest dosar: Oana Cristina Iacob, secretar al municipiului Ploiești, și Iulia Alina Alexandru, director executiv la Direcția administrație publica, juridic-contencios, achiziții publice, contracte din cadrul Primariei Ploiesti.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: