Jurnaliştii de la Lumeajustitiei.ro au realizat înregistrarea video la conferinţa de presă din 17 octombrie 2017, susţinută la Parlamentul European, şi la care au participat jurnaliştii Răzvan Savaliuc şi Mirel Curea (prim redactor-şef adjunct la Evenimentul zilei), dar şi deputatul PSD Liviu Plesoianu.

„Cand a venit randul intrebarilor participantilor romani, Kovesi a refuzat sa raspunda intrebarilor lui Plesoianu si Savaliuc, dovedind ca nu sfideaza doar Parlamentul Romaniei, ci si pe cel European. Daca in Romania Kovesi a sfidat Parlamentul prin absenta, in sala de conferinte de la Bruxelles “viteaza” sefa a DNA nu s-a mai putut ascunde si a trebuit sa suporte intrebarile incomode, care ii provocau o iritare vadita.

Liviu Plesoianu: “…pentru doamna Kovesi. Ca membru al Comisiei parlamentare de ancheta a alegerilor prezidentiale din 2009 n-am reusit sa va conving sa veniti la Parlament. M-am deplasat, dupa cum sunt sigur ca stiti, si in fata DNA. Nu stiam ce sa mai fac. Nici CCR n-a reusit sa va convinga. Ca Procuror General in 2009, ce-ati cautat, ce-ati facut in seara alegerilor prezidentiale acasa la un om politic, alaturi de alti oameni politici si alaturi de sefii SRI? De ce in 2014 ati mintit poporul roman atunci cand ati spus ca dumnevoastra nu v-ati intalnit niciodata cu un politician in timpul liber? Multumesc.

Laura Kovesi: “In Romania procurorii sunt independenti. In tot ceea ce am facut am respectat si legea si Codul deontologic al magistratilor”, au scris jurnaliştii de la luju.ro despre dialogul înregistrat.