Djokovici, sarba cu Federer

Djokovici, sarba cu Federer

Toata floarea cea vestita a tenisului masculin a fost spulberata la Mastersul de la Montreal, in decurs de numai trei zile, de Novak Djokovici (20 de ani), un pusti din Serbia caruia abia i-a mijit mustata.

Dupa ce vineri il batuse pe americanul Andy Roddick, numarul 3 mondial, iar sambata il spulberase in semifinale pe spaniolul Rafael Nadal, numarul 2 ATP, duminica seara Djokovici a socat inca o data. Sarbul l-a ingenuncheat in finala turneului canadian pe elvetianul Roger Federer, scor 7-6 (2), 2-6, 7-6 (2), detinatorul titlului si, totodata, liderul clasamentului masculin ratand astfel al 50-lea trofeu din cariera.

Cu trei victorii consecutive la acelasi concurs in fata primilor trei tenismeni in ierarhia ATP, Novak Djokovici devine primul jucator care reuseste o asemenea performanta uluitoare dupa germanul Boris Becker, in 1994.

„Ce iti poti dori mai mult decat sa-i invingi, la rand, pe cei mai buni trei tenismeni de pe planeta? Sper ca Federer sa nu se supere pe mine, dar ii transmit ca nu poate castiga de fiecare data. Uneori, mai invinge si altcineva. Il avertizez ca visul meu este sa devin numarul 1 in lume”, a declarat Djokovici, care de ieri s-a cocotat pe pozitia a treia in clasamentul masculin.

Ne puteți urmări și pe Google News

Seara de duminica a fost una istorica pentru sarbi, succesul lui Djokovici fiind completat de triumful compatrioatei si, totodata, prietenei sale Ana Ivanovici in turneul WTA de la Los Angeles.