Djokovici, primul semifinalist al Turneului Campionilor

Djokovici, primul semifinalist al Turneului Campionilor

Sârbul Novak Djokovici s-a calificat în semifinalele Turneului Campionilor de la Shanghai, după ce l-a învins pe rusul Nikolay Davydenko.

Al doilea cap de serie al turneului şi numărul trei mondial, Djokovici a înregistrat aseară a doua victorie în Grupa Aurie a Masters-ului de la Shanghai, învingându-l, în trei seturi (7-6, 0-6, 7-5), pe al patrulea favorit al competiţiei, Nikolay Davydenko.

Djokovici, care câştigase în faţa argentinianului Martin del Potro, în prima partidă a grupei, a reuşit să revină, aseară, după ce a pierdut al doilea set al meciului la zero, şi să devină primul semifinalist al turneului.

În cealaltă partidă a zilei, argentinianul Del Potro, cap de serie numărul şapte, l-a învins pe francezul Jo-Wilfried Tsonga, cap de serie numărul şase, în două seturi închieate după tie-break, scor 7-6 (4), 7-6 (5). Dacă Del Potro se mai poate califica în semifinale, dacă îl va învinge în a treia partidă a Grupei AUrii pe Davydenko, Tsonga este deja eliminat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ultima şansă pentru Federer

Astăzi se vor disputa două partide din Grupa Roşie a Turneului Campionilor de la Shanghai. Învingători în prima rundă în faţa lui Andy Roddick, respectiv Roger Federer, scoţianul Andy Murray , al treilea favorit, şi francezul Gilles Simon, cap de serie numărul opt vor juca, astăzi, pentru un loc în semifinale.

Primul favorit al turneului, elveţianul Roger Federer trebuie să îl învingă pe singurul american prezent la Shanghai, Andy Roddick, cap de serie numărul cinci, pentru a egala recordul de trei victorii consecutive în Turneul Campionilor, deţinut de Ilie Năstase (1971-1973) şi Ivan Lendl (1985-1987), sau pe cel de cinci succese, care îi aparţine americanului Pete Sampras (1991, 1994, 1996, 1997, 1999).