Evenimentul Zilei > Actualitate > Diva „Genie” servește mai multe pictoriale și mai puțin tenisul
Diva „Genie” servește mai multe pictoriale și mai puțin tenisul

Diva „Genie” servește mai multe pictoriale și mai puțin tenisul

Canadianca Eugenie Bouchard a uimit în 2014, prin evoluția ei, dar „magia” s-a stins treptat. Astăzi, o va înfrunta pe Simona Halep, la Melbourne

În vârstă de 23 de ani, Eugenie Bouchard nu mai este un nume important în circuitul WTA. Din câte se pare, 2014 a fost apogeul jucătoarei din Canada, care a bifat o finală a unui turneu de Grand Slam, la Wimbledon, după care a devenit a cincea jucătoare în ierarhia mondială.

Departe de Top 100 WTA

Din acel an a început, însă, declinul lui „Genie”, jucătoare care avea să obțină și singurul trofeu WTA din carieră, la Nurnberg. De exemplu, Bouchard se chinuia în urmă cu un an prin turnee de tip ITF, alegere pe care a făcut-o în speranța de a urca în clasamentul WTA.

În prezent, Eugenie ocupă locul 112 în ierarhia mondială. Canadianca este mereu în căutarea gloriei din 2014, dar evoluția sa din teren este în antiteză cu rezulatele pe care le obținea atunci. Astfel că, Bouchard a rămas un VIP al „Sportului Alb”, datorită pictorialelor în costum de baie, pe care le oferea celebrei publicații „Sports Illustrated”, și orice ține de domeniul monden. Tot Eugenie Bouchard este cea care s-a dovedit a fi nesportivă când, în 2015, a refuzat să dea mâna cu Alexandra Dulgheru, cu o zi înaintea duelulului direct dintre Canada și România, din Fed Cup.

Avantaj, Halep

Ulterior, românca s-a răzbunat pe teren, învingând-o pe „Genie” (locul 7 mondial atunci), cu 6-4, 6-4. Astăzi, Bouchard o va înfrunta din nou pe Simona Halep, după trei ani. Cele două jucătoare se vor întâlni de la ora 10:00 (ora României), în turul al doilea la Australian Open. Scorul meciurilor directe între Halep și Bouchard este de 2-1, în favoarea româncei. „Simo” va căuta revanșa astăzi, deoarece ultimul lor duel a avut loc în 2014, când canadianca s-a impus în semifinalele de la Wimbledon, 7-6, 6-2. „Mă bucur mult că voi juca împotriva numărului unu mondial. Voi folosi acest meci ca pe o unitate de măsură. Voi încerca să-mi fac jocul și să o pun în dificultate”, a prefațat Bouchard întâlnirea de astăzi, cu Halep, de la Melbourne.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: