Așa cum reiese din datele furnizate de familie polițiștilor din județul Constanța, Adalbert Mate, din Miercurea Ciuc, a dispărut, luni, în jurul orei 12.00, în timp ce aștepta să se cazeze, alături de familie, în stațiunea Costinești. Bărbatul împreună cu soția, fiica și nepoata așteptau să li se elibereze o cameră la un hotel din stațiunea Costinești. Întrucât camera nu era, încă, pregătită, aceștia au mers pe faleză, în apropierea hotelului, unde bărbatul a spus că va merge la toaletă. De atunci, nu mai este de găsit. Membrii familiei au spus că maghiarul, în vârstă de 68 de ani,  nu suferă de vreo boală psihică, dar că „nu știe românește”.

Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Constanța a anunțat, miercuri,  că poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la dispariţia lui Adalbert Mate, în vârstă de 68 de ani, din municipiul Miercurea Ciuc, județul Harghita.

Comunicatul IPJ Constanța:

La data de 9 iulie a.c., în jurul orei 12:00, acesta a plecat de pe raza stațiunii Costinești, județul Constanța, fără a reveni până în prezent.

SEMNALMENTE 

Înălţime 1, 75 m, greutate 75 de kilograme, ten deschis, față ovală, păr grizonat, calviție frontală, ochi căprui.

ÎMBRĂCĂMINTE

La data plecării, purta geacă, din piele, de culoare maro, pantaloni de culoare neagră, tricou de culoare alb cu negru și pantofi negri.

Cetăţenii care pot furniza orice informaţii în legătură cu această persoană sunt rugaţi să contacteze Poliția stațiunii Costinești tel. 0241.734.017 sau Dispeceratul IPJ Constanța, tel.0241.611364 int.20005.