Evenimentul Zilei > Economie > Dispare magazinul preferat al multor români! Firma de confecții a intrat în insolvență
Dispare magazinul preferat al multor români! Firma de confecții a intrat în insolvență

Dispare magazinul preferat al multor români! Firma de confecții a intrat în insolvență

O renumită casă de modă - cu peste 25 de magazine în România şi trei fabrici - va dispărea de pe piaţă.

Insolvenţa  celebrei case de modă înseamnă  închiderea celor trei  fabrici deţinute în România şi concedierea tuturor angajaţilor, atât din fabrici cât  şi din magazinele răspândite în toată ţara.

Dosarul prin care proprietarii lanţului de magazine Steilmann au cerut insolvenţa a fost depus la Tribunalul Bucureşti.

La mai puţin de sase luni dupa lansarea la bursa Steilmann a intrat în incapacitate de plată.

Prima greşeală făcută de celebra casă de modă:  Anul trecut, Steilmann avea ca ţintă, prin lansarea la bursă, un profit de 100 de milioane de euro. Prin acesta, se voia finanțarea creșterii firmei, precum și achiziția lanțului de magazine Adler, firmă cotata si ea la bursa.

Numai că lansarea pe bursă a fost însă un dezastru, doar 8,8 milioane de euro au rezultat din mișcarea hazardată a companiei.

Lanţul de magazine, cu afaceri de 30,8 milioane de lei până în 2018, conform ultimului bilanț, este controlată de omul de afaceri Romeo Pomponiu, 66 ani. La nivel global, și alți mari jucători și-au cerut insolvența sau falimentul, precum Debenhams, Neiman Marcus și JC Penney. Steilmann România este însă primul nume important de pe piața locală de retail care apelează la insolvență în acest moment.

Conducerea a făcut anunțul oficial al insolvenței joi, 24 martie, motivând gestul neaşteptat: „actualul mers al business-ului”.

Actiunea Steilmann a cazut pe bursa miercuri, inainte de anunt, la 2,37 euro, iar de atunci e pe trambulina, atingand azi un minim istoric, de 0,31 euro. Directorul  firmei, Dr. Michele Puller, asistă cu neputunţă  la acest dezastru, iar 8.300 de angajati sunt amenintati cu pierderea locurilor de muncă.

Vanzarile slabe la Steilmann s-au făcut simţite înca din luna decembrie a anului trecut continuând scăderile din cauza pandemiei de coronavirus.

Reamintim că retailerul german Steilmann este una dintre primele case de modă străine  care a intrat pe piața românească după 1989. Romeo Pomponiu a fost de la început directorul general al Steilmann România, implicat în dezvoltarea afacerii pe piața locală, iar ulterior a preluat întreaga participație a subsidiarei din România, informează profit.ro.