Evenimentul Zilei > Actualitate > FILM EVZ: Discursul regelui
FILM EVZ: Discursul regelui

FILM EVZ: Discursul regelui

Cu patru premii Oscar adjudecate şi cu alte opt nominalizări, fi lmul scrie o pagină din istoria Marii Britanii.

În momentul în care se petrecere acţiunea, Imperiul Britanic era enorm. Iar pentru un om care nu putea vorbi în public şi se bâlbâia era mai mult decât dureros şi umilitor să vorbească în faţa unui microfon, la radio, ştiind că supuşii săi îl ascultau. Practic, toată lumea auzea ce spunea regele Marii Britanii.
Filmul spune povestea celui care a devenit regele George VI al Marii Britanii, tatal actualei Regine a Marii Britanii. După ce fratele său abdică, Bertie (Colin Firth) trebuie să urce pe tron, deşi este terori-zat de această idee.
Afectat de o bâlbâială nervoasă căruia nu-i putea pune capăt, la iniţiativa soţiei sale (Helena Bonham Carter) Bertie apelează la serviciile lui Lionel Logue (Geoffrey Rush), un logoped nonconformist, pentru a-l ajuta. Susţinut de o serie de tehnici neaşteptate şi de naşterea unei prietenii imprevizibile, Bertie face tot posibilul pentru a căpăta încredere şi a scăpa de ticul nervos. Totul pentru a-şi putea conduce ţara.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.