Eleva din clasa VI-a a fost dată afară din şcoală, de către directoare, pe motiv că nu purta uniforma obligatorie. Fata ar fi venit la şcoală, purtând o fustă cloş, cămaşă albă cu buline colorate şi un pampon în formă de floare, pe cap. Directoarea Elena Preda ar fi averizat-o că trebuie să vină în uniformă, însă  episodul s-a repetat. Profesoara s-ar fi enervat, a ţipat la ea, a făcut-o „nesimţită” şi a trimis-o acasă, singură, să-şi schimbe fusta. Fără a ţine cont că minora trebuie să trească peste calea ferata şi să traverseze şoseaua naţională.

Fata s-a intors la şcoală cu mama şi a urmat un scandal monstru. Directoarea şi-ar fi cerut scuze însă ar fost şi ea jignită de către mama indignată că fiica ei a fost trimisă acasă, nesupravegheată. Profesoara a făcut plângere la poliţie împotriva părintelui. Incidentul a fost filmat şi a ajuns pe internet. Asociaţia Elevilor din Constanţa(AEC)  a protestat, considerând atitudinea profesoarei „incalificabilă”. În plus, AEC a atras atenţia că „unitatea de învățamânt nu poate condiționa participarea la actul de educație de o anumită ținută impusă, dreptul la educație fiind un drept inalienabil, garantat de Consituție”.

ISJ Constanţa s-a întrunit, ieri, în şedinţa extraordinară. “În urma incidentului de la Școala Gimnazială „Viceamiral Ioan Murgescu”  Valu lui Traian,  Consiliul de administrație al Inspectoratului Școlar Județean Constanța a decis încetarea detașării în interesul învățământului din funcția de  director a doamnei Elena Preda, începând cu 14 octombrie 2015”, informează ISJ Constanţa.Profesoara rămâne să predea în şcoală. „Directoare școlii i-a adresat elevei cuvinte jignitoare, care i-au adus acesteia prejudicii de ordin moral, fiindu-i lezată demnitatea”, insistă Asociaţia Elevilor Constanţa care ia în calcul sesizarea  Parchetului de pe lângă Judecătorie, în vederea derulării unei anchete penale.