Echipa de fotbal Dinamo a transpirat abundent pentru a trece de Oţelul Galaţi (formaţie care runda trecută a răpus Steaua) şi rămâne în fotoliul de lider al Ligii I la fotbal. Nici aseară, în Şoseaua Ştefan cel Mare, gruparea „câinilor roşii“ n-a practicat un fotbal de calitate, dar a reuşit să se impună chinuit, cu 1-0 (meciul a contat pentru etapa a 12-a de campionat).

> În minutul 81, Marian Tănasă a scos un penalty, după un fault comis asupra lui de George Blay. Lovitura de la 11 metri a fost irosită de fundaşul bulgar Jelev, care a tras peste poartă.

> Gălăţenii au atacat înlănţuit în „Groapă“, în prima parte a jocului, când fazele de poartă s-au succedat la intervale ameţitoare la poarta gazdelor. La fiecare dintre raidurile oaspeţilor, Bogdan Lobonţ s-a evidenţiat prin intervenţii de mare portar. Au fost momente în care Dinamo a fost dominată cu autoritate de moldoveni. După pauză, gălăţenii s-au înmuiat: au atacat rar şi la fel de ineficient ca în prima repriză.

Rednic nu iese din cuvântul şefilor

> Meciul a început cu probleme pentru Dinamo încă din primele minute. Fundaşul stânga Ze Diabate a fost lovit de un adversar şi a ieşit sângerând de pe teren. Ivorianul a fost înlocuit cu Silviu Izvoranu.

> Mircea Rednic nu ratează nicio ocazie să le facă pe plac acţionarilor. Mijloca- şul central Mourtala Diakite, fotbalistul din Mali despre care Vasile Turcu a decretat că n-are valoare de Dinamo şi a cerut înlăturarea lui, n-a fost aseară nici rezervă. Africanul a fost retrogradat la echipa a doua.

> Etapa viitoare, Dinamo va înfrunta Steaua. Meciul va avea loc sâmbătă.

"Am fi meritat un rezultat de egalitate, dar, din păcate, nu am reuşit să dăm gol din penalty. Suntem o echipă frumoasă, deşi nu avem bugetul dinamoviştilor.",
Petre Grigoraş, antrenor la Oţelul Galaţi

LIGA I

DINAMO – OŢELUL GALAŢI . . . 1-0
Marcator:
Torje (60)

DINAMO: Lobonţ 8 – Blay 4, Tamaş 5, J. Cesar 6, Ze Diabate (10, Izvoranu 5) – Ropotan 5 – Torje 7, Ad. Cristea 5, Mitea 4 (46, Boştină 5) – Miranda 4, Dănciulescu 5 (86, L. Goian). Antrenor: Mircea Rednic

OŢELUL: Kolev 6 – Cârjă 5, Jelev 6, Sg. Costin 6, Sălăgean 5 – L. Iorga 5 (85, Tismănaru), Bourceanu 6, Viglianti 5 (73, S. Ilie 5) – Vitaici 6, M. Tănasă 6, Pena 5 (75, Nikolici 5). Antrenor: Petre Grigoraş

Stadion: „Dinamo“; Spectatori: 1.500; Arbitri: M. Martiş 6 – S. Stoianof 6, D. Demetrescu 6

VEZI AICI CELELALTE REZULTATE DIN ETAPA A XII-A