Evenimentul Zilei > Sport > Dinamo, la un pas pas să îl transfere pe un fost atacant al lui Club Brugge! Nigerianul se antrenează deja cu echipa lui Gigi Mulţescu
Dinamo, la un pas pas să îl transfere pe un fost atacant al lui Club Brugge! Nigerianul se antrenează deja cu echipa lui Gigi Mulţescu

Dinamo, la un pas pas să îl transfere pe un fost atacant al lui Club Brugge! Nigerianul se antrenează deja cu echipa lui Gigi Mulţescu

Dinamo continuă să se întărească înainte de startul play-out-oului. La numai câteva zile distanţă după ce au bătut palma cu experimentatul fundaş central spaniol Raul Albentosa, şefii alb - roşiilor sunt foarte aproape să perfecteze un nou transfer.

Conducerea formaţiei din Şoseaua Ştefan cel Mare se află în discuţii avansate cu atacantul nigerian Joseph Akpala şi este doar o chestiune de zile până când achiziţionarea acestuia va fi oficializată. Vârful în vârstă de 34 de ani a sosit la Bucureşti, la începutul acestei săptămâni şi a participat deja la antrenamentele „câinilor”, de la baza de pregătire de la Săftica.

Akpala, rămas în postura de jucător liber de contract, în urma despărţirii de prim – divizionara belgiană Oostende, are un CV important, evoluând, de-a lungul carierei sale, pentru formaţii de renume din Vestul Europei, precum Weder Bremen sau Club Brugge.

Mario Nicolae confirmă tratativele

Pe lângă experienţele din Belgia, de la Oostende şi Brugge, fotbalistul de 1,84 metri a bifat partide şi în prima ligă a Turciei, pentru Karabukspor. Akpala a trăit, de asemenea, şi o scurtă aventură în campionatul Arabiei Saudite, apârând pe teren în 14 meciuri, pentru Al – Faysaly.

Managerul sportiv al trupei din „Groapă”, Mario Nicolae, a recunoscut public tratativele duse cu atacantul de pe continentul african şi a afirmat că există şanse foarte mari ca înţelegerea să fie încheiată în cel mai scurt timp. Potrivit acestuia, Akpala va semna un angajament cu Dinamo, valabil doar până la sfârşitul sezonului actual, dar cu posibilitate de prelungire în vară.

Nigerianul, accidentat la finalul anului trecut

Akpala a suferit o accidentare serioasă la sfârşitul anului trecut şi a revenit de curând pe teren. Pe tot parcursul lui 2021, vârful din Nigeria a evoluat în numai două întâlniri oficiale în Jupiler League, fără a-şi trece niciodată numele pe lista marcatorilor.

Ultima apariţie pe gazon a lui Akpala, pentru Oostende, s-a înregistrat la începutul lunii martie, în disputa de pe teren propriu, cu fosta echipă a lui Ianis Hagi, KRC Genk. Fotbalistul de 34 de ani a fost trecut atunci, iniţial, pe banca de rezerve, însă a pătruns pe gazon în ultimele douăzeci şi opt de minute.