Dinamoviștii au simțit gustul succesului, după o pauză de cinci ani. Sâmbătă seara, pe „Arena Națională”, echipa din Ștefan cel Mare a sărbătorit câștigarea Cupei Ligii, după un succes facil, obținut în fața unei echipe resemnate: ACS Poli Timișoara.

Întâlnirea n-a avut istoric și dinamoviștii s-au impus cu 2-0, grație „dublei” slovacului Adam Nemec, din minutele 6 și 26. „Câinii” s-au descătușat la final și au stropit cu multă șampanie victoria.

Cupa, înmânată de un suporter

În euforia generală s-a petrecut și un eveniment incredibil. Un suporter, poreclit „Mutu”, a ajuns în locul unde se desfășura fesitivatea de premiere, a pus mâna pe trofeu și l-a înmânat favoriților! Dinamo nu mai câștigase un trofeu din sezonul 2012-2013, atunci când la debutul stagiunii o învingea pe CFR Cluj, scor 2-2 și 4-2 după penalty- uri, în Supercupa României. Tot în 2012, „roș-albii” triumfaseră în Cupa României, după 1-0 cu Rapid. Așadar, după cinci ani de ratări, dinamoviștii umblă din nou la vitrina cu trofee.

Altfel, la capătul acestui sezon al Ligii I, „câinii” au bifat un deceniu fără titlu intern, contraperformanță fără precedent în istoria clubului.

„Sunt un antrenor fericit”

„Am realizat o performanță pentru că după cinci ani putem să ridicăm un trofeu deasupra capului. Mă bucur enorm pentru jucători, mai ales că de când am venit au înțeles că fără muncă și sacrificiu nu poți să câștigi. Sunt un antrenor fericit, un antrenor satisfăcut de munca depusă”, a spus antrenorul Cosmin Contra.

„Nu au jucat mulți dintre titularii lor”

„Mă bucur că am reușit să câștigăm acest trofeu, îl meritam după parcursul pe care l-am avut anul acesta. I-am făcut fericiți pe suporterii noștri prin această victorie. Normal că a fost mai ușor pentru că la ACS Poli Timișoara nu au jucat mulți dintre titularii lor, care sunt jucători foarte buni”, a afirmat și fundașul Ionuț Nedelcearu.

Negoiță, la primul trofeu

Și pentru Ionuț Negoiță, finanțatorul „câinilor”, victoria a fost una de neuitat. Omul de afaceri a devenit acționar majoritar la Dinamo, în 2013, și de atunci n-a reușit să câștige nimic. Negoiță a fost contestat vehement de suporteri, în ultimii ani, din cauza investițiilor modeste, care au menținut echipa în mediocritate. „Este primul trofeu pe care îl câștig de când am venit la Dinamo. Mă bucur foarte mult și sper ca următoarele să vină cât mai repede. Am fost aproape de câștigarea titlului, însă am încheiat totuși nesperat pe locul 3. Noi ne propusesem ca obiectiv să ne clasăm pe podium în Liga I și am realizat acest lucru. Pentru anul viitor vrem mai mult”, a spus Negoiță.