Evenimentul Zilei > Actualitate > Din nou probleme cu trenurile! Traficul feroviar a fost paralizat de un tânăr de 16 ani
Din nou probleme cu trenurile! Traficul feroviar a fost paralizat de un tânăr de 16 ani

Din nou probleme cu trenurile! Traficul feroviar a fost paralizat de un tânăr de 16 ani

O autospecială din cadrul Detașamentului de Pompieri Huedin, județul Cluj și un echipaj de la Serviciul Județean de Ambulanță Cluj au intervenit în urma răsturnării unui autoturism pe calea ferată, în zona localității Valea Draganului.

Solicitarea pentru intervenția pompierilor a fost înregistrată în jurul orei 18.30, iar la fața locului au găsit un autoturism răsturnat pe calea ferată și ocupantul ieșit din aceasta.

Un tânăr a fost consultat la fața locului de la echipajul SAJ Cluj și a fost transportat la spital pentru investigații și îngrijiri de specialitate. Acesta era în stare de conștiență și cooperant.

”Traficul feroviar a fost oprit pe linia respectivă”, transmit pompierii de la ISU Cluj.

La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de pompieri. În plus, toate trenurile au fost oprite în stațiile Huedin și Ciucea, pentru ca pompierii și angajații de la drumuri să poate ridica mașina de pe calea ferată.

Șoferul are 16 ani

Accidentul s-a produs pe DN1E60, în localitatea Poieni, unde un tânăr de 16 ani, care se deplasa în direcția localității Ciucea, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, autoturismul părăsind partea carosabilă, ulterior răsturnându-se pe sinele căii ferate.

„Testarea cu aparatul etilotest nu a indicat prezența alcoolului. În cadrul cercetărilor urmează a fi stabilite circumstanțele conducerii autoturismului de către tânărul de 16 ani, transportat la o unitate medicală pentru primirea îngrijirilor de specialitate”, transmite IPJ Cluj.

În acest dosar a fost deschis un dosar penal, în cadrul căruia procurorii vor lămuri toate aspectele acestui accident care a paralizat traficul feroviar din nord vestul României.

În prezent, Codul Penal condamnă și o persoană care a încredințat un autoturism unei persoane dacă știa că aceasta nu are permis de conducere. Pedepasa este de la șase luni la trei ani.

„Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana care încredinţează un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că se află în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) sau alin. (2) sau sub influenţa alcoolului ori a unor substanţe psihoactive”.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: