Evenimentul Zilei > Justitie > DIICOT a descins în casele unor indivizi acuzați de trafic de persoane, răpiri și proxenetism. Ce urmărea grupul infracțional
DIICOT a descins în casele unor indivizi acuzați de trafic de persoane, răpiri și proxenetism. Ce urmărea grupul infracțional

DIICOT a descins în casele unor indivizi acuzați de trafic de persoane, răpiri și proxenetism. Ce urmărea grupul infracțional

DIICOT a declanșat mai multe percheziții în București, Dâmbovița și Călărași, în cadrul unei acțiuni de destructurare a unei grupări care este acuzată de trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism și privare de libertate. Conform informațiilor oficiale, 12 locuințe au fost percheiționate.

Redăm comunicatul integral al DIICOT:

„PERCHEZIȚII ÎNTR-UN DOSAR DE TRAFIC DE PERSOANE, TRAFIC DE MINORI, PROXENETISM ȘI LIPSIRE DE LIBERTATE

Polițiștii de investigații criminale din București, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au efectuat în această dimineață 12 percheziții în București, Dâmbovița și Călărași.

Acțiunea a vizat locuințele a 12 persoane, bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism și lipsire de libertate.

În fapt, în perioada septembrie 2018 – aprilie 2019, polițiștii de investigații criminale ai Sectorului 2 din Capitală, sub supravegherea procurorilor D.I.I.C.O.T., au documentat activitatea infracțională a unui grup organizat, cu preocupări pe linia săvârșirii infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism, compus din 12 membri, ce acționa pe raza municipiului București și în județele Dâmbovița și Călărași. 

Aceștia ar fi racolat persoane de sex feminin sau masculin, minori sau majori, pe care, prin întrebuințarea de violențe și amenințări, le determinau să se prostitueze în interesul patrimonial al acestora.

În urma efectuării perchezițiilor, au fost găsite și conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală cele 12 persoane. De asemenea, au fost ridicate 3 pistoale tip airsoft, arme albe tip macete, cuțite și bastoane telescopice, utilizate de cei în cauză pentru intimidarea victimelor și persoanelor cu care se aflau în conflict.

După audieri, cele 12 persoane au fost reținute de procurorii D.I.I.C.O.T., pentru 24 de ore.

La activități au participat și polițiști din cadrul D.C.C.O., B.C.C.O. București, S.C.C.O. Dâmbovița, S.C.C.O. Călărași, precum și jandarmi din cadrul B.S.I.J.”, se arată în comunicatul emis de DIICOT.