Evenimentul Zilei > Social > Dieta sănătoasă care-ți permite să mănânci apoape orice, dar nu oricum
Dieta sănătoasă care-ți permite să mănânci apoape orice, dar nu oricum

Dieta sănătoasă care-ți permite să mănânci apoape orice, dar nu oricum

Dieta macrobiotică nu este doar un plan de nutriție. E un mod de viață. Dacă mânânci natural, organic, și ți se pare interesantă ideea de a implica și latura spirituală, asta ți s-ar potrivi

Originară din Japonia, principiul dietei macrobiotice este de a combina învațăturile budismului Zen cu o dietă vegetariană occidentală. Pe langa lista de alimente permise, este recomandat un mod de viata care transcende stilul de viață. Cuvântul macrobiotic provine din limba greaca si inseamna „viață minunată” sau „viață lungă”.

Deși nu a fost dovedit științific, se presupune ca acestă dietă  macrobiotică ce contine alimente nutritive si sanatoase, poate proteja impotriva cancerului si a altor boli cronice.

Cei care urmează această dietă trebuie să mănânce alimente naturale cultivate pe plan local, preparate si consumate în mod tradițional, prin fierbere, coacere sau preparate la abur. Îtr-un astfel de meniu pot fi incluse cereale integrale, legume, semințe, soia, pește și fructe. Este permis consumul oricarui tip de aliment care se potrivește nevoilor unei persoane.

Planul dietetic este în esență vegetarian, care permite să se manance pește sau carne doar ocazional. Alimentele se vor mesteca încet, bine, și vor fi consumate în starea lor naturală. Nu sunt recomandate alimentele procesate. Vor fi excluse carnea și lactatele bogate în grăsimi, zaharurile, cafeaua, ceaiurile, bauturile cofeinizate, alcoolul, făina rafinată, condimentele foarte picante, produsele chimice și conservanții, carnea de pasare, cartofii si dovleceii, informează sfatul medicului.ro