Evenimentul Zilei > Politica > Un fost lider rupe tăcerea despre „jaful ALDE în sistemul energetic”. Apelul către Dăncilă poate zdruncina din temelii coaliția de guvernare
Un fost lider rupe tăcerea despre „jaful ALDE în sistemul energetic”. Apelul către Dăncilă poate zdruncina din temelii coaliția de guvernare

Un fost lider rupe tăcerea despre „jaful ALDE în sistemul energetic”. Apelul către Dăncilă poate zdruncina din temelii coaliția de guvernare

Fostul președinte al ALDE Gorj și fost secretar de stat în Ministerul Energiei, Dian Popescu, a declarat că partidul din care a demisionat va produce colapsul sistemului energetic.

Dian Popescu a lansat un apel către premierul Viorica Dăncilă să oprească „jaful ALDE din sistemul energetic”. El a declarat că s-au făcut numiri ale unor oameni fără niciun fel de experiență și aceștia duc sistemul în cap, iar la acest moment România a ajuns să aibă cel mai mare preț la energie și gaze naturale din Europa.

„Fac un apel la premierul Viorica Dăncilă să oprească jaful ALDE din sistemul energetic, până nu e prea târziu, şi să blocheze numirile din companiile energetice, în special de la Complexul Energetic Oltenia.

În condiţiile în care deja Complexul Energetic Oltenia se confruntă cu probleme grave precum costurile CO2, cu certificatele verzi, creşterea redevenţelor, în loc să fie ajutat să fie menţinut în piaţă, cei de la ALDE fac numai numiri politice pentru a satisface poftele unor sponsori ALDE din zonă.

Nu poţi să numeşti numai nulităţi în companiile energetice – şoferi, nepoţi, fini -care nu ştiu nimic despre funcţionarea sistemului energetic national şi care nu au nici măcar cunoştinţe de bază privind piaţa de energie.

Cât am fost preşedinte PNL Gorj, preşedinte ALDE, senator, nu mi-am permis niciodată să numesc în funcţii atât de importante oameni fără nici o experienţă. Vorbim de şoferi care au ajuns secretari de stat la Ministerul Energiei.

În 2015-2016 am modificat Legea 123 a energiei şi gazelor naturale tocmai pentru a salva sistemul naţional energetic românesc şi a creşte securitatea energetică a României. Dar, dacă se va continua aşa, sistemul energetic se va duce în prăpastie”, a scris Dian Popescu pe Facebook.

Dian Popescu spune că importurile de energie şi gaze au crescut considerabil, ajungând în situaţia să avem cea mai scumpă energie şi cel mai mare preţ la gazele naturale din Europa.