Gata, a fost vândut magnificul diamant ROZ. Suma primită este un RECORD

Gata, a fost vândut magnificul diamant ROZ. Suma primită este un RECORD

Celebrul diamant roz - descoperit acum un secol în Africa de Sud - a fost achiziţionat ieri la casa de licitaţii Christie's de un bijutier american. Preţul este fabulos.

Toate proiectoarele erau îndreptate pe faimosul ''Pink Legacy'' şi toţi au gândit că se va bate un record. Piatra perţioasă de 18,96 de carate a fost adjudecată cu mai mult de 50 de milioane de franci elveţieni - peste 44  milioane de euro - la licitaţia faimoasei case Christie's din Geneva.

Este vorba de un record pentru o piatră preţioasă de această culoare. Potrivit licitatorului Rahul Kadakia, fabuloasa piatră, descoperită acum mai bine de un secol în Africa de Sud, a fost achiziţionată de bijutierul america Harry Winston, care aparţine grupului de ceasuri elveţian, Swatch.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pink Legacy este ''cel mai frumos diamant prezentat vreodată într-o licitaţie publică'', a estimat în timpul prezentării Jean-Marc Lunel, specialist internaţional pentru casa de licitaţii a bijuteriilor. Diamantul a fost clasificat ''Fancy Vivid'', cea mai înaltă intensitate de culoare. Nu sunt cunoscute diamante ''Fancy Vivid'' cu mai mult de 10 carate, dintre care doar 4 de culoare roz, deja trecute prin focul lictaţiilor la Christie's, titrează Le Parisien.