CRONICA MONDENĂ: Dialogul între Ponta şi Vântu despre ruperea coaliţiei, tulburat de bona thailandeză a liderului PSD

CRONICA MONDENĂ: Dialogul între Ponta şi Vântu despre ruperea coaliţiei, tulburat de bona thailandeză a liderului PSD

Pe înregistrare apare, la început, Sorin Ovidiu Vântu. Pare relaxat şi susţine că se simte bine pentru că stă în şampanie franţuzească.

Intră în scenă şi Victor Ponta care afirmă că, faţă de Mircea Geoană, care s-a relaxat cu o seară înainte de alegeri şi a pierdut cinci ani, el o face între alegeri şi va câştiga peste cinci ani.

În general discuţia este dominată de Sorin Ovidiu Vântu, care vorbeşte peste Ponta, susţinând că nu mai există doctrine politice, ci doar doctrina "Înainte".

Discuţia evidenţiază faptul că amândoi se gândesc în permanenţă la Traian Băsescu şi că se simt foarte bine. Ponta mărturiseşte că nu a mai încercat acest sentiment de linişte din copilărie, iar Vântu din puşcărie.

Ne puteți urmări și pe Google News

A treia persoană prezentă aduce în discuţie tulburătoarea întrebare referitoare la persoana viitorului preşedinte. Vântu, ca de obicei, spune că el ştie, dar nu spune pentru că Ponta s-ar supăra. Ponta cheamă o persoană "neutră", adică bona sa thailandeză. Aceasta îl vede câştigător pe Crin Antonescu. Ponta se supără rău.

Scena descrisă face parte din emisiunea Serviciul Român de Comedie (urmăriţi-o AICI), găzduită săptămânal de ProTv şi realizată de Toni Grecu, un eminent om de televiziune, prea rar pomenit şi lăudat în ultima vreme. Chiar fără laude, emisiunea lui Toni Grecu & co. a fost lider absolut de audienţă pe toate categoriile de public, iar in minutul de maximă audienţă, 21.39, atunci când peste 2 milioane de români urmăreau emisiunea, Pro Tv a inregistrat pe publicul comercial un vârf de 10,3 puncte de rating şi 30,1 % cota de piaţă. Tot atunci, Antena 1 înregistra valori de patru ori mai mici, respectiv 2,6 puncte de rating şi 7,7 procente din cota de piaţă.

Mai în glumă, mai în serios, evaluările observatorilor politici au pătruns şi în cele mai populare emisiuni de divertisment şi se bucură de audienţă maximă.