Evenimentul Zilei > Politica > Dialog incendiar între Ludovic Orban și Radu Banciu. Cuvinte grele aruncate de protagoniști
Dialog incendiar între Ludovic Orban și Radu Banciu. Cuvinte grele aruncate de protagoniști

Dialog incendiar între Ludovic Orban și Radu Banciu. Cuvinte grele aruncate de protagoniști

Un veritabil scandal a izbucnit, duminică seara la postul B1TV, protagoniști fiind Ludovic Orban, prin telefon și Radu Banciu, prezent în studio. Cei doi s-au contrazis și și-au aruncat cuvinte grele, pentru ca in final, nervos, Ludovic Orban, să închidă telefonul.

Redăm dialogul dintre Ludovic Orban și Radu Banciu:

 

Ludovic Orban: Sesiunea parlamentară durează până la sfârșitul lunii iunie. Cu siguranță vom depune o moțiune de cenzură pentru a da jos acest guvern, care de fapt a fost dat jos prin votul românilor. Este clar că PSD și ALDE s-au prăbușit. Nu mai beneficiează de încrederea și susținerea oamenilor și nu mai au legitimitate…

Radu Banciu: Alo? Aloo… Domnu’ Ludovic Orban… Haideți că nu sunteți la Realitatea TV. Hai, vă rog frumos, nu spuneți asemenea bazaconii. Păi trebuia să ne spuneți în campania electorală: votați la europarlamentare, dar vedeți că dacă PSD nu câștigă nu mai e legitim. De unde ați auzit tâmpenia asta? Păi Marine Le Pen a câștigat în Franța. Ce vreți să spuneți? Că politica franceză nu mai e legitimă?

Ludovic Orban: Nu știu cu cine vorbesc.

Radu Banciu: Spuneți ceva concret! Radu Banciu sunt. Sunt la mine acasă.

Ludovic Orban: Îmi cer scuze. Îi cer moderatorului să-mi spună dacă mai are nevoie de mine.

Radu Banciu: Păi nu…V-am pus o întrebare.

Ludovic Orban: N-am înțeles nici o întrebare decât că m-ați certat.

Radu Banciu: Nu putem să vorbim de eșec pe plan intern cât noi am votat teoretic despre Europa. Am vrut să vă întreb despre Europa. Sunteți pregătit pe subiectul acesta? Să mă lăsați cu doamna Dăncilă. PNL este trimis să rezolve problema în Europa, nu pe plan intern. Acelea sunt alegerile locale de la anul. Lăsați-mă cu moțiunea de cenzură. În ce limbă vorbiți dvs. când mergeți la Bruxelles?

Ludovic Orban: Îmi cer scuze.

Radu Banciu: Păi da! Să vă cereți scuze!

Ludovic Orban: Îi cer moderatorului să-mi spună dacă îl lasă pe domnul Banciu să-și țină monologul sau nu. Domnul Banciu nu mi-a pus întrebări concrete.

Radu Banciu: Acesta nu este un discurs. Nu pot să accept așa ceva. La emisiunile la care sunt eu nu faceți astfel de interpretări. Lăsați-o pe doamna Dăncilă că nu-i legitimă. Dar dvs. ce legitimitate aveți, domn’le? Aici vorbim de alegeri europarlamentare. Care e legitimitatea dvs.?

Ludovic Orban: Îmi cer scuze. Vă doresc o seară bună.

Radu Banciu: Să trăiți!

Ludovic Orban: Dacă nu puteți să-l opriți pe domnul Banciu la revedere!

Radu Banciu: Nu vă permit să veniți cu un asemenea discurs într-o asemenea seară. O dăm jos pe doamna Dăncilă, iar Dragnea nu mai are legitimitate. Sunteți nebun?! Aici e vorba de alegeri europarlamentare, ce legitimiate să aibă Liviu Dragnea?”, a fost schimbul de replici.