Evenimentul Zilei > Politica > Dezvăluirile din PSD ale lui Vasile Dîncu
Dezvăluirile din PSD ale lui Vasile Dîncu

Dezvăluirile din PSD ale lui Vasile Dîncu

PSD e pregătit pentru toate scenariile după alegerile parlamentare din iarnă, consideră vicepremierul Vasile Dîncu aflat într-o relaţie de prietenie cu preşedintele social-democraţilor, Liviu Dragnea.

"Eu cred că Liviu Dragnea are în partid o idee de a gândi strategic, ce se va întâmpla dacă va câştiga alegerile, trebuie să fii pregătit pentru asta. Cu siguranţă are proiecte alternative, pentru cine va conduce Guvernul, Parlamentul. Niciodată un partid puternic nu are o singură variantă pentru un singur post, pentru că viaţa politică este atât de imprevizibilă încât trebuie să fii pregătit pentru toate scenariile. Şi cred că Liviu Dragnea are scenarii pentru toate", a spus Dîncu.

El a explicat de ce PSD nu iese cu numele premierului:

"El (Dragnea, n.r.) a spus un lucru important: 'Noi încercăm să ne facem campanie pe bază de idei, să nu scoatem în faţă lideri, să nu ascundem lipsa de idei în spatele unor lideri'. A spus: 'Nu anunţăm candidatul (pentru funcţia de premier – n.r.) decât dacă câştigăm alegerile'. Nu ar trebui să facă greşeala pe care a făcut-o fostul candidat în bătălia cu actualul preşedinte de a încerca să îşi construiască o ţintă din Traian Băsescu ca să câştige în faţa lui Klaus Iohannis. Să se concentreze pe public, să comunice cu electoratul. (…) PSD a pierdut alegerile prezidenţiale în ultimele trei alegeri jucând în ofensivă, făcând greşeli de atac, ca să spunem aşa, stabilind greşit ţintele, luptând în bătălii care nu trebuiau date, în bătălii în care aveai aproape câştigat meciul, aveai 2-0 şi în loc să te fortifici în apărare ataci tot timpul. Şi făceai foarte mari greşeli".

Vicepremierul Dîncu a adăugat că nu face parte din "proiectul politic al PSD". "În acest moment, nu fac parte din proiectul politic al PSD. Mi se pare că a participa la un joc, să spun că aş putea să fiu la un moment dat reprezentantul lor mi se pare că este uşor nedemocratic, sau chiar că este imoral şi prematur, pentru că PSD are dreptul să îşi stabilească candidatul lui dacă câştigă alegerile. Eu nu cred că partidele sunt foarte încântate să pună în spaţiul puterii oameni din afară", a arătat Dîncu.

"Am o relaţie cu PSD şi cu Liviu Dragnea de respect reciproc. Când este vorba, însă, de politică, când este vorba de interese politice, nici prieteniile nu au foarte mare legătură. Liviu Dragnea este unul dintre prietenii mei şi acest lucru este o alegere personală care depinde puţin de restul lucrurilor şi nu influenţează celelalte lucruri ale vieţii mele. Avem o relaţie, pe care nu o ascundem, de prietenie", a adăugat Dîncu la Realitatea Tv.