Aflat la graniţa cu Ucraina, Maramureşul nu este doar un loc extraordinar de frumos, asemănător cu o gură de rai. Maramureşul este, în acelaşi timp şi o poartă larg deschisă pentru traficul de persoane, de ţigări şi de maşini furate.

Femeile rome, la luptă cu spray-uri lacrimogene

Marţi toată ziua, membrii a două clanuri de ţigani, care se ocupă cu traficul de carne vie şi de ţigări, s-au tot ameninţat pe reţelele de socializare. Ameninţările au culminat cu o provocare la o confruntare pe faţă, la sfârşitul zilei. Un veritabil război de ev mediu. Pentru că aceste manifestări, chiar sunt de ev mediu.

La ora stabilită, membrii celor două clanuri s-au întâlnit în parcarea unui supermarket din Baia Mare. Toţi înarmaţi cu săbii şi cuţite, iar femeile, pentru că la confruntare au participat inclusiv femei, aveau în dotare spray-uri lacrimogene. Bătălia a fost scurtă. Parte dintre combatanţii care au dat imediat bir cu fugiţii, au năvălit în magazin, băgând groaza în cei care îşi făceau liniştiţi cumpărăturile. Lupta a continuat şi înăuntru, pentru că fugarii erau urmăriţi de cei care tranşaseră confruntarea în favoarea lor. Cea mai mare parte din magazin a fost făcută praf. Din fericire, niciunul dintre nevinovaţii ieşiţi la cumpărături, nu a fost rănit. Cei mai mulţi dintre ei au fost convinşi că este vorba despre un jaf asupra magazinului şi clienţilor aflaţi la acea oră în el.

Intervenţia forţelor speciale în stradă a continuat cu percheziții domiciliare

La mai puţin de patru minute după ce cumpărătorii panicaţi au sunat la 112, zeci de poliţişti înarmaţi, jandarmi de la forţele speciale cu echipamentul de luptă pe ei şi însoţiţi de câini special antrenaţi pentru astfel de evenimente, dar şi militari de la Ministerul Apărării, înarmaţi şi ei cu arme de război, au împânzit parcarea şi magazinul.

Rapiditatea cu care au acţionat forţele de ordine, echipamentul pe care îl aveau asupra lor şi perfecta coordonare în teren, dovedesc faptul că acţiunea a fost minuţios pusă la punct. Cel mai probabil, ameninţările pe care şi le-au adresat membrii celor două grupări, dar şi informaţiile provenite în urma supravegherii unor persoanje dubioase întoarse din străinătate, au fost luate foarte în serios. Rezultatul? Restabilirea ordinii în zonă în mai puţin de un minut. Inclusiv blocarea maşinilor celor care încercau să fugă.

Imediat după intervenţia rapidă, au început percheziţii la domiciliile celor prinşi deja, dar şi căutarea celor câţiva care reuşiseră să scape. Zece persoane implicate în bătălie au fost duse direct din parcarea supermarketului la audieri, care au durat toată noaptea. S-au făcut doar reţineri pentru 24 de ore, urmând ca astăzi, cei consideraţi vinovaţi să fie prezentaţi în faţa unui judecător pentru a li se emite mandate de arestare preventivă.

Foto: Playteh

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE