Evenimentul Zilei > Actualitate > Dezvăluiri noi despre crimele de la Oneşti. Ce a mai aflat ministrul Lucian Bode
Dezvăluiri noi despre crimele de la Oneşti. Ce a mai aflat ministrul Lucian Bode

Dezvăluiri noi despre crimele de la Oneşti. Ce a mai aflat ministrul Lucian Bode

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat joi, că pe corpul uneia dintre victime erau urme de la muniţia neletală.

Dezvăluiri noi despre crimele de la Oneşti. Ce a mai aflat ministrul Lucian Bode. Ministrul a completat că din anchetă va rezulta exact poziţia de tragere: „Vom vedea exact ce muniţie s-a utilizat, câte gloanţe, muniţie letală, au fost trase, câte cu muniţie neletală.

Aţi văzut şi m-aţi întrebat de acele urme de pe corpul uneia dintre victime. Erau urme de la muniţie neletală. S-au tras două cartuşe, fiecare cartuş are în compoziţie 15 bile de cauciuc.

Din anchetă va rezulta exact poziţia de tragere, unde era agresorul, criminalul, unde era victima.” Miecuri seara, ministrul Afacerilor Interne s-a referit, de asemenea, la intervenţia în cazul crimelor de la Oneşti.

Dezvăluiri noi despre crimele de la Oneşti

Cu acea ocazie, Lucian Bode a preciazt că nu s-a reuşit salvarea vieţilor unor persoane aflate în pericol. Totodată, s-a subliniat că adjunctul IPJ Bacău s-a deplasat cu întârziere la faţa locului, minimizând importanţa evenimentului.

Ministrul nu a înţeles de ce a fost ignorat trecutul autorului crimelor. Mai mult, Bode a evidenţiat şi comunicarea din timpul intervenţiei, despre care a spus că a fost defectuoasă.

În acest context, liderul MAI a anunţat înlocuirea conducerilor IPJ Bacău şi Poliţiei Oneşti, dar şi sesizarea Parchetului pentru neglijenţă în serviciu.

Luni, Gheorghe Moroşan a sechestrat doi muncitori într-un apartament din Oneşti. Locuinţa îi aparţinuse la un moment dat, dar o pierduse în urma unei executări silite.

După câteva ore, Moroşan i-a înjunghiat mortal pe muncitori, după care a fost împuşcat în picioare de către poliţişti, fiind în continuare internat în spital, la Bacău.