Evenimentul Zilei > Politica > Dezvăluiri incredibile! Preşedintele Klaus Iohannis a purtat vestă ANTIGLONŢ la manifestaţia de duminică. De cine se teme?
Dezvăluiri incredibile! Preşedintele Klaus Iohannis a purtat vestă ANTIGLONŢ la manifestaţia de duminică. De cine se teme?

Dezvăluiri incredibile! Preşedintele Klaus Iohannis a purtat vestă ANTIGLONŢ la manifestaţia de duminică. De cine se teme?

Aşa cum stiţi președintele României, Klaus Iohannis, a fost prezent duminică la protestul organizat împotriva proiectelor de Ordonanță privind grațierea și modificarea Codului Penal. Jurnalistul Cătălin Tache, de la săptămânalul Național, anunță că șeful statului a purtat vestă antiglonț la respectiva manifestație.

"În premieră în România, un președinte a purtat vestă antiglonț, surse din cadrul SPP susținând că, în ciuda dispozitivului impresionant creat ad-hoc pentru descinderea lui Klaus Iohannis în Piață Universității, s-a luat decizia ca acesta să fie protejat în plus. Și astfel s-ar explica și de ce era așa de bombată de acuma atât de celebra geacă roșie a președintelui. Oricum, mergând pe mâna consilierilor săi, acesta a riscat mult, pentru că, dacă deturnarea mitingului ar fi fost dusă până la capăt și s-ar fi ajuns la incidente violente, atunci chiar că acesta ar fi purtat povara instigării publice”, scrie Tache într-un editorial.

În plus, ziaristul dezvăluie că Ambasada Rusiei a fost cea care i-a avertizat pe oamenii Serviciului de Informații Externe în privința "puciului”.

„ (…) ofițerii de legătură ai Ambasadei Federației Ruse la București i-ar fi avertizat pe omologii de la Serviciul de Informații Externe că dețin date că se va încerca deturnarea mitingului organizat de cei care se opun grațierii”, titrează  bugtul.ro

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.