Evenimentul Zilei > Actualitate > Dezvăluiri INCREDIBILE despre „CARACATIȚA DROGURILOR”. Au adus „MARFĂ” în România de BANI GREI
Dezvăluiri INCREDIBILE despre „CARACATIȚA DROGURILOR”. Au adus „MARFĂ” în România de BANI GREI

Dezvăluiri INCREDIBILE despre „CARACATIȚA DROGURILOR”. Au adus „MARFĂ” în România de BANI GREI

Acum doi ani, DIICOT alături de poliție făceau cea mai mare captură de cocaină din România. Drogurile valorau o sumă imensă.

Drogurile, care valorau peste 625 de milioane de euro, erau ascunse în containere cu banane, special disimulate ca să nu fie descoperite de câinii antidrog, scriu jurnaliștii de la Cancan.ro. 

Acesta mare rețea era condusă de marocanul „Rocky” a fost prins cu ajutorul unor spanioli, pentru că planul de bătaie al traficanților se făcea în localurile din Madrid. Succesul operațiunii a venit după o minuțioasă anchetă internațională, coordonată, din partea României, de comisarul șef Claudiu Cucu, de la Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate, unul dintre cei mai apreciați polițiști români. 

Ca urmare a valorii uriașe de piață a drogurilor – au fost trimiși în judecată Mimoun Kaabounim, zis „Dark Rocky“ şi „Rocky“, Narvaez Ramon Diego, Mikailionis Nerijus, Laurincikas Audrius, Gaidamavicius Vygantas şi Miceika Tadas. În dosar au fost trimiși în judecată Mimoun Kaabounim, zis „Dark Rocky“ şi „Rocky“, Narvaez Ramon Diego, Mikailionis Nerijus, Laurincikas Audrius, Gaidamavicius Vygantas şi Miceika Tadas.

Potrivit DIICOT, „în perioada aprilie – iunie 2016, inculpatul Mimoun Kaabouni împreună cu inculpaţii Narvaez Ramon Diego, cetăţean columbian, şi cu Mikailionis Nerijus, Laurincikas Audrius, Gaidamavicius Vygantas şi Miceika Tadas, cetăţeni lituanieni, au iniţiat şi au constituit un grup infracţional organizat, pe care ulterior l-au şi sprijinit prin acţiuni distincte, în scopul săvârşirii de infracţiuni de trafic internaţional de droguri de mare risc (efectuarea de transporturi de mari cantităţi de cocaina din Columbia în Europa de Vest, cu tranzitarea teritoriului României) şi trafic intern de droguri de mare risc (extragerea, deţinerea şi manevrarea drogurilor respective, pe teritoriul României, în vederea transportării ulterioare a acestora în ţări din Europa de Vest)”.

Cocaina era destinată pieței din Olanda

„Astfel, în perioada aprilie – iunie a anului 2016, împreună cu inculpaţii anterior menţionaţi, au introdus în România, prin Portul Constanţa, fără drept, cantitatea de aproximativ 2.500 de kilograme de cocaină, prin disimularea acestor droguri în spaţii special amenajate ale unor containere (introduse în România prin utilizarea, ca paravan, a unor operaţiuni de import – export de aproximativ 320 de tone de banane din Columbia în România).

Citește mai departe pe Cancan.ro