Evenimentul Zilei > Monden > Dezvăluiri explozive din interior. Ce au aflat americanii despre OZN-uri. S-au format trei variante
Dezvăluiri explozive din interior. Ce au aflat americanii despre OZN-uri. S-au format trei variante

Dezvăluiri explozive din interior. Ce au aflat americanii despre OZN-uri. S-au format trei variante

Statele Unite au încetat să mai nege fenomenul OZN, dar susțin că nu au reușit să dezlege misterul navelor extraterestre. Un fost șef de la Pentagon spune că există trei teorii despre originea acestor nave.

Pentagonul e înspăimântat de extratereștrii! Luis Elizondo, fostul director al ATTIP (Advanced Aerospace Threat Identification Program), susține că guvernul Statelor Unite a aplicat în cazul OZN aceeași metodologie de culegere de informații ca și în cazul amenințărilor teroriste. Pe acaestă bază, s-a constatat că OZN-urile nu numai că sunt „reale”, dar informațiile despre ele sunt „convingătoare”.


Jocul periculos al Berlinului cu ISIS. Teroriștii trăiesc liniștiți în Germania


Cele trei posibile explicații ale fenomenului OZN

Pentagonul a prezentat trei posibile explicații cu privire la originea OZN-urilor.

Prima teorie, „extrem de puțin probabilă”, susține că OZN-urile sunt fabricate o agenție americană prin folosirea unei tehnologii secrete. Guvernul american nu ar avea acces la aceste informații din cauza secretomaniei agenției respective.

A doua teorie este că OZN-urile sunt creația unei puteri străine care le-a dezvoltat fără ca serviciile de informații ale SUA să aibă habar.

„Acesta ar fi un uriaș eșec al serviciilor de informații [ale Statelor Unite], deoarece ae arăta că suntem surclasați din punct de vedere tehnologic”, spune Elizondo.

În sfârșit, a treia teorie vorbește despre inteligența extraterestră.


Provocări marca Putin în Marea Neagră. Flota rusă simulează bătălii navale


„Dacă nu este tehnologia noastră și nu este vorba de o putere strănă, ei bine, atunci este altcineva sau altceva”.

Performanțele incredibile ale OZN-uilor

Elizondo susține că există cinci „caracteristici care ajută clar la identificarea OZN-urilor.

Aceste caracteristici includ accelerație instantanee, viteza hipersonică, observabilitate redusă și deplasarea trans-mediu (capacitatea de a opera în diverse medii- aer-apă). A cincea caracteristică, numită „positive lift”, se referă la faptul că aceste veicule pot zbura fără a avea nevoie, cel puțin aparent, de aripi sau chiar motoare.

„Observăm aceste – să le numim vehicule, dacă vreți – care intră într-un spațiu aerian controlat din SUA și demonstrează performanțe care sunt sincer mult dincolo de ceea ce am putea visa noi să reproducem, sau, în unele cazuri, chiar să înțelegem”, a declarat Elizondo pentru Fox News.

În ianuarie, prin Legea privind libertatea informației, mii de documente ale CIA cu privire la obiecte zburătoare neidentificate – sau fenomene aeriene neidentificate, așa cum le numește guvernul – au devenit accesibile pe Black Vault.

CIA susține acum că a furnizat acum toate informațiile despre fenomene aeriene neidentificate pe care le deține, deși nu există nicio modalitate ca cineva să verifice dacă aceste informații sunt adevărate, scrie Fox News.

E nevoie de 27 de miliarde pentru iminentul război cu China. Apelul disperat al amiralului american