Jurnaliștii de la Lumea Justiției prezintă noi date despre situația de la Parchetul Judecatoriei Caracal, detalii confirmate și de către Inspecția Judiciară care a constatat că procurorii tind să dea direct soluții de clasare.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal la solicitarea sursei citate, in perioada 2011 – 2019 procurorul Cristian Ovidiu Popescu a soluționat un număr de 7.780 cauze din care, în 5.748 s-au dispus soluții de clasare. Ceea ce înseamnă că ponderea soluțiilor de clasare din totalul cauzelor soluționate de acesta reprezintă 73,88%. De asemenea, din totalul soluțiilor de clasare dispuse de procurorul Cristian Ovidiu Popescu, 168 au fost date in cauzele având ca obiect infracțiuni de violență/agresiune sexuală.

În ceea ce-l privește pe șeful Parchetului Judecătoarei Caracal, Cătălin Zăvoianu, acesta a soluționat un număr de 1.353 cauze penale și a dat 1.294 soluții de clasare. Din totalul soluțiilor de clasare, 16 au fost dispuse in cauze având ca obiect infracțiuni de violență agresiune sexuală.

Prin urmare, în total, cei doi au avut de soluționat 9133 de dosare, în care au dat 7.042 soluții de clasare. Dintre acestea, 184 de soluții au privit cazuri de violență și agresiuni sexuale.

Rezumând, situația arata in felul următor:

Procurorul Cristian Ovidiu Popescu:

-a soluționat 7.780 de dosare;

– într-un număr de 5.748 s-au dispus soluții de clasare;

– 168 din soluțiile de clasare au fost dispuse în cauzele având ca obiect infracțiuni de violență/agresiune sexuală;

-ponderea soluțiilor de clasare din totalul cauzelor soluționate reprezintă 73,88%.

Procurorul Cătălin Zăvoianu:

– a soluționat un număr de 1.353 cauze penale;

-in 1.294 a dat soluții de clasare;

-din totalul soluțiilor de clasare, un număr de 16 au fost dispuse în cauze având ca obiect infracțiuni de violență/agresiune sexuală.