Dan-Silviu Boerescu, fost director editorial, risipește zvonurile într-un interviu video acordat în exclusivitate pentru Paginademedia.ro. Poveștile pe larg vor fi publicate în volumul “Confesiunile unui bucătar pervers. De la sânii Nicoletei Luciu la clătitele cu şorici”, pe care Dan – Silviu Boerescu o va lansa la târgul de carte Bookfest.

Fetele erau foarte deştepte

“Plata vedetelor în primii ani? Mii. 5,6,4,3,2,8. Zece mii vorbeam deja de excepţii”, povestește Boerescu. Au fost doar două asemenea excepții în istoria Playboy: Loredana (10.000) și Andreea Antonescu (30.000 de dolari).

“Principalul capital obţinut de fetele care au fost în Playboy nu a fost financiar, a fost de imagine. Fetele erau foarte deştepte şi înţelegeau că ele pot profita, se pot lansa că puteau să ia 2-3000 de euro de la Playboy, după care făceau o reclamă din care luau 5000 sau să prindă un contract la o televiziune după care se scoteau pe viaţă”, spune Boerescu.

„Oana Zăvoranu a apărut gratis. Bianca Brăgușanu a pozat când nu era cunoscută și nu a luat niciun leu. Nicoleta Luciu a strâns până în 20.000 de dolari din șase apariții. La Andreea Bănică (dar și în alte cazuri) a existat o clauză legată de procentul din vânzările revistei dar și așa câștigau tot până în zece mii de euro. Nicoleta Luciu nu a avut niciodată pretenţii exagerate. Gândeşte-te a apărut în total de șase ori. Nu cred că în total a strâns vreo 20.000 din șase apariţii. Dacă e să o luăm strict contractual, în contract scria că un număr de ani trebuie să păstrez confidenţialitatea asupra tuturor datelor din contract şi în mod normal, nici eu nici ele nu avea voie să vorbim despre sume. În realitate, ele mai vorbeau între ele, se lăudau. De obicei mai puneau un zero sau puneau sume acolo unde era zero.

Prietena mea Oana Zăvoranu, care e foarte simpatică şi care mie îmi e foarte dragă, a apărut întâi în Playboy – nici măcar pe copertă – la o rubrică “Seducţie 100%” pe 4 pagini sau 6 şi după aia a dat un interviu în Libertatea şi a spus că a luat 9.000 de euro pentru asta. Nu luase nici un leu, nu luase nimic şi după aia i-am zis “oana, de ce faci tu chestia asta?” “păi să par eu mai proastă ca altele”. A mai apărut pe copertă o singură dată nu mai eram eu la Playboy, nici atunci nu a luat nimic”, a mai adaugat Dan-Silviu Boerescu în interviul exclusiv.

Cu totul special

Potrivit aceleiaşi surse, fetele erau foarte destepte şi înţelegeau că ele pot profita, se pot lansa că puteau să ia 2-3000 de euro de la Playboy, după care făceau o reclamă din care luau 5000 sau să prindă un contract la o televiziune după care se scoteau pe viaţă. Bianca Drăguşanu a apărut de două ori în Playboy şi nu a luat niciodată, nici un leu de la Playboy.

„Bianca Drăguşanu a fost un caz cu totul şi cu totul special. Ea nu era cunoscută în momentul în care am discutat eu cu ea, însă ştiam că urma să se lanseze o nouă vedetă. Sunt puţini trendsetteri reali în România. Unul dintre ei e Cătălin Botezatu. Şi aflasem şi eu din diverse surse că urmează Cătălin să lanseze o blondă. Nimeni nu ştia cum arată, nimeni nu ştia cine este. Încă nu începuse campania şi am făcut acest aranjament cu ea. “Uite Bianca, hai să fim sinceri, eu nu pot să risc acuma să scot pe piaţa o fată, total o necunoscută, pe copertă. Dacă într-adevăr urmează să se întâmple, ce ai spus tu că urmează să se întâmple, eu scot coperta cu tine imediat. Aşa că facem întâi pictorial, îl punem la păstrare, scriem asta în contract că nu am voie să fac nimic cu el şi când hotărâm de comun acord că e momentul oportun, îl scoatem pe piaţă. Şi după aia a început tot show-ul cu blonda lui Bote…”.