Evenimentul Zilei > Actualitate > Dezvăluirea făcută de Elena Udrea. A decis să nu se mai întoarcă în România
Dezvăluirea făcută de Elena Udrea. A decis să nu se mai întoarcă în România

Dezvăluirea făcută de Elena Udrea. A decis să nu se mai întoarcă în România

Luni la Curtea de Apel București, Elena Udrea a declarat că a mai discutat în ultima perioadă cu fosta șefă DIICOT Alina Bica. Ea a dezvăluit și care sunt planurile prietenei sale.

Întrebată dacă fosta șefă DIICOT se întoarce în România, Udrea a spus: „O să vă rog să o întrebați pe ea. Din câte știu eu, Alina Bica nu mai calcă în România. Nu mai vine în România”.

Alina Bica a fost arestată, în octombrie anul trecut, odată cu Elena Udrea în Costa Rica, în baza unor mandate Interpol emise la cererea României, însă cele două au fost eliberate în preajma Crăciunului, după decizia Curții Constituționale privind completurile de 5 judecători. Fostul ministru al Turismului s-a întors recent în țară.

Fostul avocat al Alinei Bica, Laura Vicol, a anunțat, în luna iulie 2019, că fosta sa clientă nu se va întoarce în România și că urmează să solicite azil politic în altă țară, nu în Costa Rica.

Pe 26 iunie 2018, Alina Bica a fost condamnată definitiv la 4 ani de închisoare în dosarul în care au fost implicaţi şi Ovidiu Tender și Adrian Videanu. Atunci, decizia definitivă a fost luată cu majoritate de 4 judecători la 1 din completul de judecată format din 5 magistraţi.

Ea a contestat decizia, considerând că este nevinovată și că totul este o răfuială politică. Printre persoanele arătate cu degetul aflându-se fosta șefă DNA, Laura Codruța Kovesi, scrie cancan.ro.