Evenimentul Zilei > Social > Dezastru la Slatina și Galați. Încep testele în masă
Dezastru la Slatina și Galați. Încep testele în masă

Dezastru la Slatina și Galați. Încep testele în masă

Încă 13 angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina au fost testaţi pozitiv pentru infecţia cu SARS-CoV-2, potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt, care au informat că şi în ziua precedentă au fost raportate opt cazuri confirmate în rândul salariaţilor spitalului.

La SJU Slatina, din cauza infectărilor cu noul coronavirus în rândul angajaţilor, este suspendată activitatea Secţiei ORL şi a fost redusă activitatea Secţiei Neurologie.

Reprezentanţii DSP Olt au precizat că în judeţ au fost raportate marţi 102 cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2, printre acestea fiind vorba şi de şase cazuri la unităţi de învăţământ şi de 13 cazuri în rândul salariaţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina.

Conform informaţiilor transmise de DSP Olt, faţă de zilele precedente, marţi a scăzut la 18 numărul persoanelor cu COVID-19 internate la Terapie Intensivă, după ce în ultima săptămână în secţiile ATI pentru pacienţi infectaţi cu noul coronavirus au fost zilnic între 23 şi 25 de pacienţi.

În spitalele din judeţul Olt sunt internate marţi 174 de persoane cu COVID-19, în izolare la domiciliu sunt 1.418 persoane şi în carantină sunt 1.910 persoane.

Și la Galați situația e tensionată

Peste 1.500 de angajaţi ai Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi vor fi testaţi, după ce 12 angajaţi şi patru studenţi au fost depistaţi pozitiv COVID-19, a declarat, marţi, rectorul Lucian Georgescu.

Potrivit acestuia, este vorba de testarea a peste 1.500 de angajaţi care vin zilnic la birou, la locul de muncă.

Totodată, toţi ceilalţi angajaţi ai universităţii gălăţene care au simptome, dar îşi desfăşoară activitatea în sistem de telemuncă şi care doresc să se testeze o pot face din proprie iniţiativă, conducerea instituţiei urmând să le deconteze cheltuielile.

Lucian Georgescu a mai spus că cei 12 angajaţi infectaţi cu SARS-CoV-2 fac parte din personalul administrativ nedidactic şi didactic auxiliar, opt dintre aceştia fiind testaţi pozitiv săptămâna trecută şi patru, în această săptămână.

De asemenea, în căminele studenţeşti sunt patru studenţi testaţi pozitiv COVID-19 care au fost izolaţi în camere special amenajate în acest sens.

Angajaţii care, după testarea rapidă, vor primi un test pozitiv vor mai fi testaţi şi cu ajutorul PCR-ului, pentru certitudine.

Cât priveşte măsurile de protecţie aplicate în universitate, toate spaţiile au fost dezinfectate, iar accesul publicului în sediile instituţiei este restricţionat, solicitanţii aducând sau primind adeverinţele sau alte acte solicitate la poartă sau pe holurile instituţiei.

Activitatea didactică a Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi nu a fost afectată de situaţia epidemiologică, cursurile universitare desfăşurându-se în continuare în regim online, de la începerea anului universitar.

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: