Dezastru la Rădăuți! Apelul disperat al unui medic. „E ca pe front. Nu văd luminița de la capătul tunelului”

Dezastru la Rădăuți! Apelul disperat al unui medic. „E ca pe front. Nu văd luminița de la capătul tunelului”

Un medic urgentist scoate la iveală situația dramatică de la Spitalul Municipal Rădăuți.

Medicul urgentist Alina Șorodoc, de la Spitalul Municipal Rădăuți, și ceilalți doi colegi din secție au ajuns la capătul răbădării.

„Suntem la capătul răbdării, nu vă puteți imagina cum e să gestionezi 13 ambulanțe care vin aproape odată, în condițiile în care este un singur medic, ajutat de două-trei asistente.

Este greu de descris în cuvinte prin ce trec, să am 20 de paturi pline și să îmi vină alte zece cazuri pe care să nu am unde să le preiau. Iar la Rădăuți se trimite ce e mai grav din județ, am avut și 10 AVC-uri (accidente vasculare cerebrale) pe tură”, a spus medicul Alina Șorodoc, potrivit monitorulsv.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News

Alina Șorodoc a declarat că la Urgențele de la Rădăuți ajung, în 24 de ore, aproximativ 100 de persoane grav rănite.

„La Rădăuți este ca pe front și nu cred că exagerez cu nimic. Puteam înțelege dacă trebuia să rezistăm în acest ritm 10 zile, două săptămâni, dar deja nu mai putem și nu văd luminița de la capătul tunelului”, declară medicul Alina Șorodoc.

Medicul adaugă că Spitalul Suceava trimite foarte multe cazuri la Urgențe Rădăuți, o unitate medicală cu resurse limitate.

”Am și eu doi copii acasă, părinți, dar am lucrat fără pauză în această perioadă, intrând în contact zilnic și cu bolnavi Covid. Cu toate acestea, am fost negativă la ambele teste, dar nu am stat acasă să aștept rezultatul..... Cred că și colegii de la Suceava trebuie să treacă peste frica de a prelua pacienți bolnavi sau suspecți de Covid, noi nu mai putem rezista în acest ritm”, este apelul disperat al medicului.