Pandemia de coronavirus a dus forțat la încheierea competițiilor naționale, iar forul american de rugby a rămas fără venituri, încă din data de 20 martie.

Dosarul în care a fost declarat falimentul Federației conține și un plan de sprijin financiar, aprobat de comitetul executiv al instanţei conducătoare la nivel mondial, World Rugby. „”Această organizaţie trece prin cea mai dificilă perioadă a existenţei sale. Niciuna dintre deciziile noastre nu a fost luată uşor”, a declarat Barbara O’Brien, preşedinta USA Rugby.

Aceasta a precizat că selecţionatele naţionale, masculină şi feminină, de rugby în XV şi VII, vor continua să participe la competiţiile la care sunt înscrise, atunci când rugby-ul îşi va putea recăpăta drepturile, după pandemie.

USA Rugby ar mai avea o șansă de reorganizare și de a-și restructura datoria, deoarece se plasează sub protecția capitolului 11 din Legea americană a falimentului.

„Provocările financiare existente au fost accentuate de impactul pandemiei de Covid-19 asupra activităţilor legate de rugby”, a justificat instanţa. (foto: facebook.com/usarugby)