Evenimentul Zilei > Sport > Dezastru în fotbal. Cei mai influenţi impresari din România sunt disperați. „E ca o situație de război”
Dezastru în fotbal. Cei mai influenţi impresari din România sunt disperați. „E ca o situație de război”

Dezastru în fotbal. Cei mai influenţi impresari din România sunt disperați. „E ca o situație de război”

Pandemia de coronavirus a bulversat și fotbalul din întreaga lume. La noi în țară, efectele dezastruoase sunt evidente. Cei mai influenţi impresari din România susţin că piaţa transferurilor va avea mult de suferit.

Ioan Becali, cel mai influent impresar român, a cărui firmă îi reprezintă, printre alții, pe Florinel Coman, Florin Tănase, Ionuţ Nedelcearu, Alexandru Chipciu, Bogdan Stancu, Mihai Bălașa, Dragoş Grigore și iasmin Latovlevici, crede că lucrurile se vor transforma radical.

„Probleme financiare vor fi, dar nu mă aștept la concedieri de jucători și nu cred că vom vedea cluburi foarte multe intrate în faliment. Toți au clauze de forță majoră. Iar asta e ca o situație de război. Eu apăr jucătorii, dar cea mai cinstită înțelegere ar fi ca, pe perioada în care e oprit sezonul, cluburile să achite măcar 60-70 la sută din contracte”, a declarat Ioan Becali.

Florin Manea, cel care îi are sub contract pe doi dintre cei mai apreciaţi străini din Liga 1, Diego Fabbrini și Damian Djokovic: „Nu mă aștept să apară foarte mulți fotbaliști liberi pe piață. Cluburile din România vor încerca să scape de transferurile nereușite. Vor scădea și pretențiile jucătorilor, și ale cluburilor. Probabil că se va ajunge la un compromis între cluburi și fotbaliști, astfel încât să li se scadă doar 20-30 la sută din drepturi”.

De asemenea, Anamaria Prodan Reghecampf, cu un portofoliu în care se regăsesc Dennis Man, Iilian Cristea, Ionuţ Panțâru şi Darius Olaru, anticipează că „vânzările de jucători vor fi mai puține, sumele de transfer și salariile oferite se vor diminua, piața va scădea cu 50%. Cine nu a vândut până acum va trebui să mai aștepte. Cluburile mari vor rezista. Jucătorii au contracte și nu văd cum doar o parte poate modifica un document. Soluția este să se ajungă la negocieri”, potrivit romaniatv.net