Ba mai mult, avocatul Gheorghe Piperea mai susține că ne paște un faliment generalizat.

„Nu e vorba despre o batjocură la adresa legalității statului de drept în România, ceea ce face domnul Orban când se duce pe la televiziunile securiste să fie aplaudat acolo. E invitație la anarhie, iar pentru mediul economic este foarte, foarte grav.

Dacă tu, premier al unei țări, declari cu nonșalanță că deciziile CCR care nu îți convin nu sunt ok, ba mai mult decât atât instigi populația și autoritățile la ignorarea acestor decizii, atunci pui întrebarea că eu ca agent economic, eu ca simplu cetețean, mai sunt obligat să pun în eectare actele nromative de genul hotărârile de guvern, oug, acelui Guvern.

Prin ceea ce zice, face cetățenii să disprețuiască legea.

Din punct de vedere economic, este evident că ne paște un faliment generalizat și nu mai vorba daor de HoReCa și restaurante, e generalizat și poate va fi o scădere economimcă de 15%.  În momentul în care omul nu mai are bani să consume, nu mai face consum. Dacă nu mai există consum, producătorii nu mai are ce să vândă”, a zis Gheorghe Piperea.

Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, că sunt două consecinţe ale deciziei Curţii Constituţionale privind internarea obligatorie a pacienţilor cu COVID-19, iar recomandarea către toţi cetăţenii este să ţină cont de regulile fireşti şi nu de deciziile CCR până Guvernul va adopta proiectul de lege care va reglementa lucrurile.

„Prima consecinţă a deciziei CCR este că pacienţii pot fi externaţi la cerere, nu pot fi opriţi în cazul în care doresc să fie trataţi. A doua consecinţă este că nu mai putem aplica măsura carantinării, izolării la domiciliu. De exemplu, dacă un pacient vrea să iasă din spital, nu mai poate fi oprit, după publicarea în Monitorul Oficial a deciziei CCR şi nici nu intră în izolare la domiciliu.

Deci CCR a decis că o persoană infectată cu COVID-19 poate să circule liberă fără nicio măsură de restricţie, lipsind autorităţile de posibilitatea de a lua astfel de măsuri care sunt adoptate în toate statele europene”, a afirmat Orban, într-un interviu difuzat de Digi 24.