La fața locului au fost trimise, de urgență, două autospeciale cu apă și spumă, cu 18 pompieri, și un echipaj SMURD, precum și două echipaje Serviciul de Ambulanță Cluj, unul al IPJ și reprezentanți ai Gărzii de Mediu.

Pompierii sosiți la fața locului au constatat că se simțea miros puternic de clor în atmosferă, aerul era irespirabil în interiorul halelor operatorului economic, era în funcțiune instalația pentru refularea a perdelei de apă, destinată limitării propagării scăpărilor de gaz în atmosferă, iar doi angajați se refugiaseră pe un vagon pentru a evita inhalarea de clor.

Potrivit ISU Cluj, militarii au fost echipați cu aparate de respirat cu aer comprimat, și au luat un recipient din care se gazul de clor ieșea în mod necontrolabil și l-au introdus într-un bazin cu apă unde au adus și deversat sacii cu agentul de neutralizare, leșie/apă cu sodă caustică).

„S-a acționat concomitent pentru a echipa pe cei doi angajați cu aparate de respirat (din dotarea autospecialelor) și i-au evacuat în siguranță în afara zonei unde se manifesta deversarea de gaz.

A fost creată o perdea de apă suplimentar față de instalația operatorului economic, prin instalațiile celor două autospeciale, pentru a limita cât mai mult propagarea gazului în atmosferă.

Patru pompieri din echipajele care au intervenit la locul evenimentului au necesitat administrarea de oxigen, având în vedere că au inhalat clor în momentul schimbării buteliilor aparatelor de respirat cu aer comprimat, dar nu a fost necesar transportul la spital.

În aceste momente nu se mai înregistrează scăpări de gaz, însă forțele de intervenție supraveghează zona în continuare”.