Evenimentul Zilei > Actualitate > Deținutul evadat vineri, de negăsit de trei zile
Deținutul evadat vineri, de negăsit de trei zile

Deținutul evadat vineri, de negăsit de trei zile

Deținutul care a evadat vineri dintr-un punct de lucru de la Timișoara este în continuare de negăsit. Oamenii legii spun că bărbatul ar putea fi periculos și cer populației să apeleze 112, numărul unic de urgență, de îndată ce au informații cu privire la acesta.

Vineri, 12 iulie, în jurul orei  13,00, s-a constatat că deţinutul Ion Murariu, în vârstă de 41 de ani, condamnat definitiv la 4 ani și 6 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat, clasificat în regim semideschis, a părăsit un punct de lucru exterior, aflat pe raza municipiului Timișoara. Bărbatul lucra pe un șantier. Imediat au început căutările, dar care, de trei zile, nu au dat niciun rezultat.

”Deținutul este căutat în continuare. În vederea capturării lui, au fost dispuse măsuri specifice, respectiv: blocarea căilor de acces pe posibilele direcţii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unităţii, precum şi cooperarea cu Inspectoratele de Poliţie ale Judeţelor Arad şi Timiş, Inspectoratele Judeţene al Jandarmeriei Arad şi Timiş, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră. Părăsirea fără autorizare a punctului de lucru aflat în exteriorul locului de deținere este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la șase luni la trei ani”, a declarat Eduard Magold, purtătorul de cuvțnt al Penitenciarului Arad.

Acesta a mai precizat că ”la momentul părăsirii punctului de lucru, deţinutul era îmbracat cu tricou albastru, bluză neagră, pantaloni gri-verzui, şapcă neagră, rucsac negru cu litera M pe el şi era tuns capac”.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: