Deși restricțiile s-au mai relaxat, guvernul interzice în continuare activităţile culturale, artistice și sportive în spaţii închise, dar şi organizarea de concerte sau alte tipuri de întruniri de divertisment în spaţii deschise, inclusiv a celor de tipul drive-in, scrie Antena3.

„Pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2, sunt interzise organizarea şi desfăşurarea de mitinguri, demonstraţii, procesiuni, concerte sau a altor tipuri de întruniri în spaţii deschise, inclusiv a celor de tipul drive-in, precum şi a întrunirilor de natura activităţilor culturale, ştiinţifice, artistice, sportive sau de divertisment în spaţii închise”, se arată în document.

Chiar dacă deja erau programate mai multe evenimente de acest gen, inclusiv un concert susținu de celebra Delia, organizatorii și artiștii au fost nevoiți să se conformeze noilor prevederi legale.

De asemenea, au mai fost făcute modificări la care lumea nu se aștepta. De exemplu, a fost modificat numărul maxim de persoane admise la evenimentele private.

În perioada stării de alertă, nu vor putea participa mai mult de 8 persoane, deși inițial erau prevăzute 16 persoane.